Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Десет трика, с които картофките ви ще станат по-вкусни

Десет трика, с които картофките ви ще станат по-вкусни

Пържени картофи

- За да са вкусни пържените картофи, белим и нарязваме. После измиваме и подсушаваме хубаво с кърпа, за да не пръска олиото при пърженето;

- Картофите се посоляват веднага след като извадим от мазнината. Когато пържим картофи, може да ги оваляме в галета или брашно. Трябва да ги изпържим в повече олио и на умерен огън. Така ще получим панирани картофки;

- Много вкусни се получават пържените картофки, като ги поизпържим леко и след това ги отцедим добре от мазнината. Поставяме в съд с капак и след няколко часа ги доизпържваме и сервираме;

- Останалите от обяда пържени картофи може да затоплим на водна баня. Те ще станат сочни и вкусни;

- Картофите ще изпечем бързо, ако ги поставим върху скаричката на фурната;

Печени картофи

- Когато печем картофи, ще станат по-вкусни, ако преди печене намажем всеки върху коричката със сланина;

- Сварените картофи ще нарежем по-лесно за салата, ако след сваряването им ги обелим и поставим за 5 минути в хладилника;

- Вкусна картофена салата се получава, когато нарязаните сварени картофи наръсим със сол, черен пипер и оцет, добавим нарязан лук и разбъркаме. След това оставяме да престоят два часа в хладилник и чак тогава подправяме с олио;

- За по-лек вкус на картофената салата майонезата може да смесим със същото количество цедено кисело мляко;

- Ще спрем развитието на бактериите, ако подправим картофената салата с оцет вместо с лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest