- За да са вкусни пържените картофи, белим и нарязваме. После измиваме и подсушаваме хубаво с кърпа, за да не пръска олиото при пърженето;
- Картофите се посоляват веднага след като извадим от мазнината. Когато пържим картофи, може да ги оваляме в галета или брашно. Трябва да ги изпържим в повече олио и на умерен огън. Така ще получим панирани картофки;
- Много вкусни се получават пържените картофки, като ги поизпържим леко и след това ги отцедим добре от мазнината. Поставяме в съд с капак и след няколко часа ги доизпържваме и сервираме;
- Останалите от обяда пържени картофи може да затоплим на водна баня. Те ще станат сочни и вкусни;
- Картофите ще изпечем бързо, ако ги поставим върху скаричката на фурната;
- Когато печем картофи, ще станат по-вкусни, ако преди печене намажем всеки върху коричката със сланина;
- Сварените картофи ще нарежем по-лесно за салата, ако след сваряването им ги обелим и поставим за 5 минути в хладилника;
- Вкусна картофена салата се получава, когато нарязаните сварени картофи наръсим със сол, черен пипер и оцет, добавим нарязан лук и разбъркаме. След това оставяме да престоят два часа в хладилник и чак тогава подправяме с олио;
- За по-лек вкус на картофената салата майонезата може да смесим със същото количество цедено кисело мляко;
- Ще спрем развитието на бактериите, ако подправим картофената салата с оцет вместо с лимон.
Коментари