Въпреки че на пазара можете да се сдобиете с какви ли не кремове, които да използвате или за непосредствена консумация, или за приготвянето на торти и сладкиши, всеки знае, че няма нищо по-хубаво от домашно направените кремове. За тях не се изискват много усилия, време или средства, като за сметка на това ще знаете и наистина какво съдържат.
Ето защо тук Ви предлагаме 3 идеи как да приготвите маслен крем, който широко разпространен при направата на всякакви торти:
Традиционен маслен крем
Необходими продукти: 500 г масло, 300 г пудра захар, прах ванилия, лимонова есенция
Начин на приготвяне: Маслото се оставя на стайна температура и се разбива заедно със захарта. Не се слага на котлон и се разбива, докато се получи гъста бяла пяна. Към нея се добавят ванилията и лимоновата есенция. По желание можете да оцветите готовия крем с какао или кафе, за да стане кафеникав, или с плодов сироп.
Ефектен маслен крем с бадеми и коняк
Необходими продукти: 550 г краве масло, 350 г пудра захар, 2 жълтъка, 150 г филирани бадеми, 20 г коняк
Начин на приготвяне: Захарта и предварително затопленото на стайна температура масло се разбиват с миксер на пяна. Към тях се добавят смлените бадеми, жълтъците и конякът и всичко отново се разбива. Така приготвеният крем може да служи за пълнеж на торти, рула и всякакви други сладкиши.
Маслен крем с кестени
Необходими продукти: 600 мл прясно мляко, 500 г масло, 500 г пудра захар, 800 г сурови кестени, 20 г коняк, 2 праха ванилия
Начин на приготвяне: Кестените се измиват, заливат се със студена вода и се слагат на котлона. Когато започнат да омекват, се обелват, заливат се с млякото и 150 г от захарта и се варят на слаб огън до пълна готовност. Минават се с пасатор или чопът до получаването на хомогенна смес, която се оставя да изстине.
Останалата захар се разбива с маслото и се прибавя към сместа от кестените. Накрая се слага ванилията и конякът и всичко се разбърква добре. Кремът може да бъде сервиран самостоятелно, ако го сипете в отделни чаши и ги украсите с плодове или пък да го използвате за пълнеж на торти и други десерти.
Коментари