Едни от най-приятните моменти в живота на човек могат да бъдат още по-сладки, особено ако са споделени с любим човек пред купичка с вкусен крем.
Има много кремове, които се приготвят много бързо и без досадното варене, за което е необходимо време и търпение.
Когато се вари крем, трябва постоянно да се наглежда и да се разбърква, за да не се получат бучки. Но има и рецепти за леки вкусни кремове, за които не е необходимо варене.
Такъв е кремът с кондензирано мляко.
Необходими продукти: 100 грама краве масло, 350 милилитра кондензирано мляко, 2 супени лъжици млечен ликьор, 1 ванилия.
Маслото се оставя да омекне и се разбърква с лъжица, докато не побелее, след това се добавя кондензираното мляко. Добавя се ванилията и ликьора, а ако обичате шоколадовите кремове, можете да добавите една супена лъжица какао на прах.
Банановият крем се приготвя бързо и лесно и също не е необходимо варене, за да му се насладите.
Необходими продукти: 100 грама краве масло, 3 банана, 300 милилитра кондензирано мляко.
Омекналото масло се разбива до пухкава пяна с миксер или се бърка с лъжица. Три узрели банана се нарязват на парченца и се добавят в маслото. По една лъжица се добавя и кондензираното мляко и всичко отново се разбива с миксер.
Плодовият крем с маскарпоне е много лек и се прави бързо.
Необходими продукти: 2 узрели кивита, 200 грама ягоди, 250 милилитра заквасена сметана, 100 грама маскарпоне (може да се замени с крема сирене), 1 ванилия, 2 супени лъжици пудра захар.
За соса: 100 грама ягоди, 100 грама захар. Първо се приготвя сосът, като се смесват нарязаните на ситно ягоди със захарта и се кипват за 1 минута. При желание кремът може да се прави и без сос.
За да се приготви кремът, сметаната се разбива и се смесва със сиренето маскарпоне, пудрата захар и ванилията. Кремът ще изглежда по-красиво, ако в купички редувате от сметановата смес, след това парченца киви, отново сметана и отгоре – ягоди. Полива се със соса. Може да се направи и с други сезонни плодове.
Коментари