В халогенна фурна се приготвят много вкусни пържоли. Необходими са ви 300 грама свински пържоли, 1 супена лъжица прясно мляко, 1 яйце, 3 скилидки чесън, малко брашно и галета, сол и черен пипер на вкус.
Нарязаните пържоли се начукват. Чесновите скилидки се нарязват на ситно. Разбива се млякото с яйцето, добавя се солта, черният пипер и нарязания чесън.
Пържолите се овалват в брашно, след това в яйце, а след това в галета, и се пекат върху скарата на фурната. При нужда месото от долната скара се премества върху горната за две минути, за да се запече допълнително.
Телешките пържоли също стават много вкусни и сочни в халогенна фурна. Месото се нарязва напряко на влакната на равни парчета с дебелина 1 сантиметър.
Не се начуква и не се соли, за да се запази сокът на месото. Всяко парче се намазва от двете страни със зехтин. Пекат се върху горната скара на добре загрятата фурна половин час на максимална скорост и температура.
Сервират се със сос, който се налива в чиния, а отгоре се слага парчето месо, за да запази златистата си коричка. Резултатът е апетитно и сочно ястие, което е диетично.
В халогенна фурна се приготвя телешко по английска рецепта. Необходими са 500 грама телешко месо, малко червено вино, розмарин, магданоз, зехтин.
В купа нарежете половината магданоз, добавете половин розмарин, сложете месото, поръсете обилно с останалите нарязани подправки. Залейте месото с червено вино така, че да покрие половината.
След два часа обърнете месото. След още два часа извадете месото от маринатата, почистете добре всички зелени подправки от него. Намажете месото със зехтин от всички страни.
Така се запазва сокът му при печене. Печете върху горната скара на загрятата фурна при максимална температура в продължение на четиридесет минути – по двадесет минути за всяка страна.
Коментари