Ако внезапно ви изненадат гости, пригответе вкусни ястия, които няма да ви отнемат много време. Едно такова ястие са картофите с моркови и чесън.
Нарежете обелените картофи на кръгчета или на ивици и пържете, след като сте ги подсушили. Пържете ги в голям дълбок тиган, за да поберете повече картофи.
Когато вече са изпържени, добавете нарязан на ситно чесън, един нарязан на много фини кръгчета морков и настърган кашкавал. Разбъркайте и при желание добавете в последния момент нарязана на кубчета шунка.
Любителите на риба могат да я приготвят много бързо. Необходимо ви е филе от риба според гостите. Намажете тавата с малко олио, подредете филетата, посолете, поръсете с черен пипер и с нарязан на кръгчета лук, залейте с майонеза и печете в предварително загрята на 250 градуса фурна.
За да стане още по-вкусна рибата, върху рибата може да поръсите настъргани на едрото ренде моркови, а в майонезата да добавите смлени орехи.
Бързо и много вкусно се приготвят печени пилешки бутчета. Бутчетата се разрязват на две части, за да се сготвят по-бързо. Подходяща тава се намазва с мазнина.
Всяко от парчетата се посолява, поръсва се с черен пипер и се поставя в тавата. Поръсва се по желание с допълнителни подправки и се намазва с майонеза.
Бутчетата се пекат в загрята на 220 градуса фурна около половин час. Докато се пекат бутчетата, можете да сварите картофи или ориз, или да задушите зеленчуци за гарнитура.
За да бъде вкусно сварен оризът и зърната да не са се слепнали, оризът се измива няколко пъти със студена вода. След това се изсипва в тенджера и се залива с гореща вода.
Водата трябва да е два пъти повече от ориза. След като кипне на силен огън в продължение на една минута, огънят се намалява до минимум. Похлупва се с капак и се вари до готовност, като постоянно се разбърква.
Коментари