Авокадо е плодът на дърво, което идва от Мексико. Затова и е широко употребявано в мексиканската и американската кухня. Макар доскоро то да не беше популярен продукт в българската кулинария, с времето успя да си проправи път. Причината за това е, че авокадото се смята за една от популярните в момента суперхрани.
Зеленият плод е източник на витамин А, витамин В4, витамин С, витамин Е. В състава му се срещат още мазнини, калий, калций, магнезий, фосфор.
Редовната консумация на авокадо се отразява добре на цялото тяло. Но то е особено полезно за сърдечно-съдовата система, очите, кожата, косата, имунната система.
Авокадото е много хранителен продукт, който придава плътност на различни сандвичи, разядки и салати. В галерията ни ще видите какви вкусни изкушения можете да приготвяте с него.
Разгледайте ястията с авокадо и се запътете към пазара за няколко броя авокадо. И не забравяйте да изберете меки плодове, тъй като твърдите нямат търсените кулинарни свойства. Наистина ще останете очаровани колко вкусни и бързи ястия с авокадо можете да си приготвите.
Коментари