Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Вкусни пълнежи за празнични сладки

Вкусни пълнежи за празнични сладки

Вкусни пълнежи за празнични сладки

Аромат на канела, препечен хляб, пухкава питка, вкусна пуйка - всички тези вкусове ни водят към празничните мигове със семейството вкъщи. За много хора празниците са именно събирането на семейството около трапезата. А тя е пълна с вкусотии като празнични сладки и какво ли още не. Затова решихме да ви предложим няколко идеи за вкусни пълнежи за празнични сладки, с които да впечатлите всички вкъщи.

С домашен крем

Може да направите сладки, като преди това направите домашен крем - като този, който правите за торта. Нищо сложно - трябва ви прясно мляко, яйца, захар и желание да го направите. А сладките ще станат много вкусни и неустоими.

С маслен крем

Вкусни пълнежи за празнични сладки
Снимка: Албена Асенова

Може да заложите на друга добре позната класика - маслен крем. Той се прави с масло - затова ѝ се казва маслен. Затова ви трябва пакетче краве масло, яйца, чаша захар, но съща така и пудра захар. Така ще стане въздушен и пухкав.

Крем Маскарпоне

Вкусни пълнежи за празнични сладки

Празничните сладки с крем Маскарпоне ще станат незабравими и после цяла година всички, които са ги опитали, ще говорят за тях. А и по този начин ще внесете италиански привкус на празника. За да направите пълнеж за празнични сладки с Маскарпоне, ви трябва на първо място Маскарпоне, но и крема сирене, сметана и разбира се - въображение да сътворите чудеса.

Крем за еклери

Вкусни пълнежи за празнични сладки

Може да направите еклери за празниците. За целта ви трябват яйца, захар, масло, ванилова захар, мляко и брашно. Разбърквате заедно брашното и яйцата до получаване на еднородна смес, но внимавайте да не направите бучки, докато ги бъркате. Ако не се чувствате уверени, може да използвате миксер. Тогава със сигурност кремът няма да има бучки. Стоплете млякото заедно със захарта, за да се разтопи и постепенно добавете млякото в сместа с брашното и разбърквайте интензивно новата смес. Получената смес поставете на бавен огън, като не спирате да я разбърквате, докато кремът за еклери се сгъсти.

С мармалад

Вкусни пълнежи за празнични сладки

Това е друга класика, позната много добре на нашите родители. Пълнежът с мармалад, който се използва за всякакъв вид сладки и кексове, е много вкусен и лесен, защото не е необходимо да го приготвяте предварително, а просто трябва да го купите от магазина. Съвременния вариант на мармалада е течният шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest