През студените зимни месеци няма нищо по-вкусно от пълнени картофи на фурна. Разгледайте нашите предложения за много вкусни плънки за пълнени картофи и изберете какво да бъде следващото ви ястие за своята празнична вечеря.
Пълнени картофи с чедър
Загрейте фурната на 220°C и печете картофите за 2 часа. Срежете всеки картоф по дължина на половина. След това с помощта на лъжица, издълбайте вътрешността им и я сложете в купа. Намачкайте я с вилица и добавете към нея масло, заквасена сметана, сирене чедър, сол и черен пипер на вкус. Напълнете половинките на всеки картоф с плънката. Наредете пълнените картофи на хартия за печене и ги сложете във фурната за около 15-20 минути. Наръсете ги с още сирене и ги оставете във фурната за още 5 минути, докато се разтопи напълно. Сервирайте веднага тези невероятни пълнени картофи.
Пълнени картофи с бекон
Следващатата рецепта също ще ви допадне, ако търсите перфектните плънки за пълнени картофи. Загрейте фурната на 180°C. Измийте картофите. След това ги намажете със зехтин, поръсете ги със сол и ги сложете да се пекат. Срежете всеки картоф по дължина на половина. Издълбайте вътрешността им и я намачкайте с вилица на картофено пюре. За пълнежа ще са ви необходими - масло, заквасена сметана, настъргано сирене чедър и нарязан бекон. Към намачканите картофи добавете останалите продукти и разбъркайте. Напълнете половинките на всеки картоф с плънката. Сервирайте веднага. Ще си оближете пръстите с тези вкусни плънки за пълнени картофи!
Пълнени картофи с маскарпоне и прошуто
Загрейте фурната на 180°C. Печете картофите за 1 час, или докато станат напълно готови. Сложете нарязаното прошуто в загрят тиган и добавете зехтин. Гответе за около 25 минути, като разбърквайте от време на време. Срежете всеки картоф по дължина на половина. Издълбайте вътрешността им и я намачкайте с вилица. Към нея добавете прошуто и маскарпоне, и напълнете половинките на всеки картоф с нея. Сервирайте веднага неустоимите пълнени картофи.
Пълнени картофи със зеленчуци
Загрейте фурната на 200°C. Печете картофите за 1 час, докато станат напълно готови и коричката им стане хрупкава. Срежете печените картофи по дължина на половина. Издълбайте вътрешността им. Сложете я в купичка и я намачкайте с вилица. Добавете сирене, сладка царевица, чушки, риган и босилек. Разбъркайте добре цялата смес. Напълнете половинките на всеки картоф с плънката. Върнете картофите във фурната и ги печете за 15-20 минути до златисто.
Още рецепти за пълнени картофи можете да намерите на посочения линк.
Коментари