Пълнените гъби са прекрасно предястие или гарнитура, която може да бъде напълнена с различни вкусни съставки. Ето някои апетитни пълнежи за пълнени гъби:
Кремообразен спанак и фета
Запържете спанака с чесън, докато омекне, след това комбинирайте с натрошено сирене фета, галета и малко крема сирене за богат и пикантен пълнеж.
Раци и крема сирене
Смесете варено месо от раци с крема сирене, зелен лук и малко подправки по ваш избор.
Италианска наденица и пармезан
Задушете наситнена италианска наденица с лук и чесън, докато покафенее, след което я смесете с настърган пармезан, галета и пресни билки като магданоз и босилек.
Капрезе
Комбинирайте нарязани на кубчета домати, прясно сирене моцарела, нарязан босилек и балсамова глазура за класически пълнеж, вдъхновен от Капрезе, който е наситен с вкус.
Бекон и синьо сирене
Наситнете малко бекон, задушете го и го смесете със синьо сирене, крема сирене и нарязан зелен лук за пикантен и леко остър вкус.
Спанак и артишок
Задушете спанака с чесън и го комбинирайте с маринован артишок, крема сирене, сирене пармезан и малко лимонов сок.
Средиземноморска плънка с киноа
Сгответе киноа и я смесете с нарязани сушени домати, маслини Каламата, натрошено сирене фета, пресен магданоз и струйка зехтин за полезен и ароматен вегетариански пълнеж.
Песто и козе сирене
Намажете слой песто вътре в шапките на гъбите и отгоре го поръсете с натрошено козе сирене. Печете, докато сиренето се разтопи и стане леко златисто.
Вдъхновение от Мексико
Задушете лука, чушките и царевицата с кимион, чили на прах и черен боб. Смесете тази ароматна смес с настъргано сирене и отгоре намажете със заквасена сметана.
Спанак и рикота
Задушете спанака и чесъна, след това ги смесете с кремообразно сирене рикота, настърган пармезан, галета и щипка индийско орехче.
Не забравяйте да коригирате количествата на съставките според вашия вкус и размера на гъбите. Насладете се на експериментирането с тези вкусни пълнежи за гъби и се забавлявайте, създавайки своите перфектни пълнени гъби!
Вижте и няколко идеи за:
- паста с гъби;
Коментари