Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Изненадващи приложения на добре познатите ни подправки

Изненадващи приложения на добре познатите ни подправки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
146
Изненадващи приложения на добре познатите ни подправки
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Като добри домакини най-вероятно повечето от вас имате вкъщи пълен шкаф с подправки, които ползвате при готвенето си всеки ден. Хубаво е обаче да знаете и още няколко полезни неща, за които можете да ги използвате.

Риган - действа добре при простудни заболявания и за облекчение на болки в синусите. Единственото, което трябва да направите, е да капнете 2-3 капки масло от риган в чаша с вода. След като я изпиете ще усетите голямо облекчение.

Розмарин - идеално средство срещу комари. Сложете саксия с розмарин на прозореца в спалнята си и ще забравите за досадното жужене. Миризмата на тази подправка гони комарите безотказно.

Босилек - премахва акнето. Сложете 20 листчета пресен босилек в 600 мл вода и сложете да ври около 20 минути. След като се охлади течността, два пъти дневно почиствайте лицето с тампон.

Кориандър - бори главоболие. Намачкайте листа от кориандър на паста и сложете на челото за поне 15 минути.

Изненадващи приложения на добре познатите ни подправки

Магданоз- премахва тъмни кръгове под очите. Заради големите количества витамин С и хлорофил, намачканият магданоз изсветлява кожата.

Майорана - разтрийте листче майорана на врата или китките си и ще усетите сладкото й ухание, което в миналото се е използвало и като натурален парфюм-афродизиак.

Мента - освен, че е изключително подходяща за лятно разхлаждащо Мохито, миризмата на мента гони гризачи. Те ненавиждат миризмата на мента толкова много, че дори биха се отказали от парче сирене, върху което сте сложили лист мента.

Следващия път, когато решите да изхвърлите някое поостаряло пакетче с подправки, помислете пак дали няма да можете да го използвате за нещо също толкова полезно, колкото и готвенето, а понякога дори и по-полезно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest