Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектната лятна картофена салата в 10 стъпкиПерфектната лятна картофена салата в 10 стъпки
23 Август
Има много варианти да приготвите вкусна картофена салата. Картофите могат да се комбинират с различни зеленчуци или зелени подправки.
Идеалните питиета за партиИдеалните питиета за парти
19 Август
Разноцветните напитки с прикрепени към чашата хартиени чадърчета и резени екзотичен плод изглеждат малко смешни, но са много забавни. Деликатният пунш с ром върви идеално с причудливите коктейлни хапки
Как да изстудим бирата без хладилникКак да изстудим бирата без хладилник
18 Август
Никой не обича да пие топла бира. Ако обаче сте в планината на туристически поход или на къмпинг, няма как да имате хладилник под ръка, за да изстудите любимото си пиво.
Как да съхраняваме пресните зеленчуци - общи правилаКак да съхраняваме пресните зеленчуци - общи правила
16 Август
На практика, има някои зеленчуци, които трябва да се оставят на стайна температура, за да се избегнат щетите, които може да предизвика хладилникът.
Ето как да съхраняваме и замразяваме патладжани за зимата!Ето как да съхраняваме и замразяваме патладжани за зимата!
15 Август
Заради съдържанието на соланин, каквото впрочем съдържат както картофите, така и доматите, патладжаните са били считани в продължение на много време за вредни за човешкото здраве.
Храните, които никога не трябва да се държат в хладилника!Храните, които никога не трябва да се държат в хладилника!
15 Август
Макар и да не звучи логично, хладилникът не е най-доброто място за съхраняване на различните видове хранителни продукти. Когато поставите някои храни в него, те губят вкус, текстура, аромат и дори хубавия си външен вид.
Експертите разкриват: Кога е безопасно да се яде замразената храна?Експертите разкриват: Кога е безопасно да се яде замразената храна?
14 Август
Британската Агенция за хранителни стандарти наскоро излезе с ръководство, в което се обяснява кога е безопасно да се яде замразена храна.
Ароматната мента: Кои ястия може да овкусим с нея?Ароматната мента: Кои ястия може да овкусим с нея?
13 Август
Ментата разгръща пълноценно състава си в комбинация с други ароматни треви при приготвянето на грах, бакла, пресни зеленчуци, домати, краставици.
Тиквичките: Вкусни, полезни и лесни за приготвяне!Тиквичките: Вкусни, полезни и лесни за приготвяне!
13 Август
Тиквичките се адаптират към различни начини на готвене. Можете да ги откриете в много рецепти – печени, пържени, пълнени, задушени.
Невероятната сициалианска кухня: Любими ястия и рецептиНевероятната сициалианска кухня: Любими ястия и рецепти
12 Август
Сицилианската кухня е една от основните, които изграждат Италианската кулинарна традиция. Именно оттук, поради арабското влияние, в нея навлизат съставки, като канелата, шафранът, цитрусите и захарта.
Да си приготвим кисело зеле през лятото - защо не?Да си приготвим кисело зеле през лятото - защо не?
10 Август
1
За повечето български семейства е характерно в зимното им меню да присъства киселото зеле. Всеки ценител на ястията с кисело зеле е запознат с приготвянето му.
Паника в кухнята - нямам време!Паника в кухнята - нямам време!
09 Август
С малко планиране можете да се подготвите разкошно за една идеална семейна вечеря. Ето няколко съвета, за да спестите време и да се насладите на любимите си храни.
Как правилно да си приготвим елда?Как правилно да си приготвим елда?
09 Август
Най-лесният метод за приготвянето на елдата е като измиете добре зрънцата и ги накиснете в достатъчно количество гореща вода.