Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традицията на италианското пестоТрадицията на италианското песто
20 Окт.
Трудно е да се каже коя от всички рецепти, които се предлагат за песто дженовезе, е оригиналната. Няма единодушие и по въпроса коя е най-добрата рецепта за песто.
Костният бульон е новата суперхрана! Ето как да си го приготвимКостният бульон е новата суперхрана! Ето как да си го приготвим
18 Окт.
Костният бульон съдържа ценни хранителни вещества като калий, фосфор, микроелементи и глюкозамин.
Да си приготвим класическа червена аджикаДа си приготвим класическа червена аджика
17 Окт.
Думата аджика означава просто сол. От нея се произвежда продукт наречен папърпъл-джика, това означава сол с люти червени чушки.
Традиции и вкусове в индийската кухнятаТрадиции и вкусове в индийската кухнята
14 Окт.
Биряни е едно от най-уважаваните ястия в индийска кухня. Приготвя се по традиция с мариновано месо в кисело мляко, в добавка на ориз и запечатано в тесто.
Запазете витамините при готвене на зеленчуци с тези лесни съветиЗапазете витамините при готвене на зеленчуци с тези лесни съвети
13 Окт.
Както знаем, зеленчуците съдържат много голямо количество витамини и минерали. Някои методи на готвене обаче могат да ги унищожат. Ето как правилно да готвим зеленчуци, за да запазим всички полезни вещества
Как правилно да изхвърляте употребеното олио?Как правилно да изхвърляте употребеното олио?
10 Окт.
1
Единствено ако не готвите често, има вероятност да не сте се замисляли къде и как трябва да изхвърлите олиото, което вече сте използвали и не ви е необходимо. Важно е да го направите по правилния начин
Грешки при приготвянето на чорбиГрешки при приготвянето на чорби
08 Окт.
Макар повечето хора да не правят разлика между това какво е супа и какво е чорба и да третират тези две ястия като напълно еднакви, е добре да знаете, че макар и супите и чорбите да са сходни ястия, при тях има една основна разлика.
Храните, които не може да замразявате във фризерХраните, които не може да замразявате във фризер
05 Окт.
3
Замразяването на продукти във фризер позволява да се запасяваме и да ползваме някои храни след време, а не на момента.
Ядливите цветя и в кои ястия да ги добавятеЯдливите цветя и в кои ястия да ги добавяте
30 Септ.
Цветята се използват както като продукт за дадено ястие, така и за украса. Някъде даже ги замразяват в кубчета лед и ги използват за украса на напитките.
Вкус от индийската кухня: Ментова лютеницаВкус от индийската кухня: Ментова лютеница
30 Септ.
3
Има много варианти на рецептата за Ментова лютеница, но най-основните съставки са мента, кориандър и лимонов сок. Тази пикантна лютеница може да се използва в различни видове ястия, добавяйки уникален и комплексен аромат.
Как се бие домашно маслоКак се бие домашно масло
30 Септ.
Има буквално десетки видове масло, които се предлагат в магазинната мрежа. Цените на продукта са разнообразни, но за съжаление не можем да твърдим, че отговарят на вкуса и качеството.
Често използвани термини в кулинариятаЧесто използвани термини в кулинарията
26 Септ.
4
Знам, че повечето от нас знаем какво означават всички термини, които ще поясня тук, но има и други, които не разбират някои термини, написани в нашите рецепти.
Миксер или блендер - кой е по-добър помощник в кухнята?Миксер или блендер - кой е по-добър помощник в кухнята?
26 Септ.
2
Миксерите с мощност до 220 вата са ръчни. Стационарните миксери са доста по-голяма мощност от 270 до 350 вата.