Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Обезкостяване и пълнене на пъдпъдъци в седем лесни стъпкиОбезкостяване и пълнене на пъдпъдъци в седем лесни стъпки
11 Април
Обезкостяването на пъдпъдък е близко до това на обезкостяване на птица, но поради малките размери е малко по-трудно. Има няколко стъпки, през които се преминава, за да се обезкости пъдпъдъчето месо.
Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?
11 Април
Повечето кокоши яйца са бежови или бели, но се срещат и други цветове. Цветът на жълтъка също варира и до голяма степен зависи от хранителния режим на кокошката
Не запържвайте пресния лук и чесънНе запържвайте пресния лук и чесън
10 Април
При готвенето с пресен лук и пресен чесън не трябва да се прекалява с тяхното количество. Въпреки полезните съставки, които имат, тяхната консумация не се препоръчва за хора с нестабилни стомаси, гастрити и язви
Трикове за евтина супер храна в домашни условияТрикове за евтина супер храна в домашни условия
09 Април
Повечето от нас се притесняват, когато се заговори за здравословен начин на хранене и веднага започват да изчисляват как това може да срине бюджета у дома.
Най-честите грешки, които допускаме в кухнятаНай-честите грешки, които допускаме в кухнята
09 Април
Всеки познава поне 1 жена, която е идеалната домакиня. При нея всичко е подредено, чисто, а храната е толкова вкусна. Но дори и тя, идеалната домакиня, допуска грешки.
Пет храни, които вероятно не знаете, че може да приготвите в микровълнова фурнаПет храни, които вероятно не знаете, че може да приготвите в микровълнова фурна
08 Април
Тестата за печива в микровълнова фурна са малко или много сходни с обикновените, но в повечето случаи включват и по-голям брой яйца, така че се получава текстура, приличаща на тази за мъфини.
Как да съхраните гъби Масловка за дългоКак да съхраните гъби Масловка за дълго
05 Април
Има няколко начина за съхранението на масловки. Най-разпространеният от тях е сушенето. Не се препоръчва консервирането ѝ в буркани поради факта, че при недобро измиване могат да се съхранят бактерии по кожицата и гъбите да станат опасни за ядене.
Как се приготвят сладкиши с любовКак се приготвят сладкиши с любов
03 Април
В повечето рецепти за сладкиши често не е определено количеството на брашното. Там, където е определено точно, се прима за около. Това е така заради големината на яйцата, гъстотата на киселото мляко и сметаната.
Как нашите баби и дядовци осоляваха месотоКак нашите баби и дядовци осоляваха месото
03 Април
Осоляването се извършва при сухо и студено време, когато месото е доста втвърдено. Ако времето е топло, по-добре е да се работи в хладен зимник. След осоляването то се подлагат на допълнителна обработка чрез сушене или опушване.
Как да сготвим по-бързо и да съкратим времето си в кухнята?Как да сготвим по-бързо и да съкратим времето си в кухнята?
03 Април
Колкото по-тънко нарежете продуктите си, толкова по-бързо ще се сготвят. Това важи не само за зеленчуците, а и за месото. Ако все пак мислите, че това ще ви отнеме доста време, купете си нарязани зеленчуци.
Американски саламури за български мезетаАмерикански саламури за български мезета
03 Април
В този разсол младото свинско става меко след четири-пет дена, но старото и бутовете трябва да престоят най-малко две седмици. Саламурата може да се използва още няколко пъти
Тайната рецепта за пикантния етиопски микс БербереТайната рецепта за пикантния етиопски микс Бербере
02 Април
1
Бербере е пикантен микс от подправки, който е неразделна съставка в етиопската кухня. Тъй като е доста рядко срещан, може да се направи в домашни условия.
Тобико - цветните яйца в сушитоТобико - цветните яйца в сушито
02 Април
Тобико е японска летяща риба, която е известна със способността си да скача във въздуха на високо. Хайверът ѝ е широко разпространен за направата на суши. Също така често се използва и като ефектна гарнитура към различни ястия.