Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правила при приготвянето на сурови натурални плодови и зеленчукови соковеПравила при приготвянето на сурови натурални плодови и зеленчукови сокове
28 Май
Важно е приготвените плодови и зеленчукови напитки да бъдат консумирани веднага пак поради факта, че те ще започнат да губят част от витамините си.
Етапи в развитието на винотоЕтапи в развитието на виното
24 Май
Виното се произвежда от различни сортове грозде. В зависимост от технологичните качества на сорта на ферментация се подлага сокът или сокът заедно с твърдите части на гроздето. Преди да стане гроздето на вино, то преминава през 5 различни етапа.
Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?
21 Май
Реално погледнато в смути можем да превърнем почти цялото съдържание на нашия хладилник. Комбинациите на продуктите са безброй.
Технология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаемТехнология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаем
19 Май
Технологията на сушенето е вид консервиране, при което се цели да се създадат неблагоприятни условия за развиването на микроогранизмите.
Тестена кора около месото? Да, ако можеТестена кора около месото? Да, ако може
17 Май
Първоначално тестото е било предназначено да предпази месото от открития огън в пещта. Самото тесто не се е ядяло. То даже не е било и годно за ядене- направено само от брашно и вода и изпечено до твърдостта на тухла. Но когато го разсечеш, намираш вътре
Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?
16 Май
Има три основни причини, поради които класовете на начинаещите готвачи започват с бисквитите - те се правят лесно, много са вкусни и не са скъпи. Затова всеки, който се учи да готви, може бързо да мине от най-простите бисквити към едни от най-фините
Добавки, които ще направят бульоните по-вкусниДобавки, които ще направят бульоните по-вкусни
16 Май
Има няколко вида бульони в зависимост от използваните продукти: зеленчуков, гъбен, костен, месно-костен, рибен и бульон от птици. Всички видове бульони могат да бъдат поднесени с добавка по избор
Кажете Не на пърженето! Ето 5 полезни варианта за готвене във фурнаКажете Не на пърженето! Ето 5 полезни варианта за готвене във фурна
15 Май
Преценете сами - можете да си приготвите храната с минимално количество мазнина в готварска печка, запечена коричка се постига с висока температура и не се дължи на изгарянето на олиото, както се случва при пържене
Кратка разходка из царството на Датски сладкишиКратка разходка из царството на Датски сладкиши
15 Май
Класическите датски сладкиши могат да бъдат или пълнени с плод, или да са пикантни, или съчетание от двете. Възможно е да ги направите и с различни видове сирена и зелени подправки. Най-често датските сладкиши се правят във формата на въртележки
За да не се мръщи малчуганът: Полезни и вкусни домашни супи и бульониЗа да не се мръщи малчуганът: Полезни и вкусни домашни супи и бульони
15 Май
Поради по-ниската хранителна стойност на супите и бульоните, на деца от 1 до 3 години се препоръчва да се дават малки количества до 100 г, за да се даде възможност на детето да си изяде и основното ястие с десерта
Витамина Морков и как да го приготвим правилноВитамина Морков и как да го приготвим правилно
12 Май
Когато сте били малки, казваха ли ви често, че ако ядете моркови, ще имате добро зрение? Навярно да и сигурно защото това е съвсем вярно. Морковите наистина са полезни за очите и повишават имунитета, защото са. . .
Как да консервираме лобода?Как да консервираме лобода?
11 Май
Лободата се използва както за предястия, така и за супи, ястия без или с месо, тестени изделия. Градинската лобода е цял склад на протеини, затова не е никак зле да знаете как може да я консервирате.
Няколко старомодни солени теста, които не бива да забравямеНяколко старомодни солени теста, които не бива да забравяме
11 Май
Истинското старомодно лоено тесто - ронливо и хрупкаво отвън, меко и свежо отвътре, е английски специалитет, който ще бъде жалко да се забрави. Дори тестото с мас е едно от най-лесните за правене теста