PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да варим жито и лимец?
19 Ноем.
Вяра Костадинова
Кулинарни СъветиНе посягайте към мушмулите, преди да сте прочели тези факти за тях!
15 Ноем.
1
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Започна се с тънките мезета и тежките питиетаСезонът на тънките мезета дойде. Можем да прибегнем до купешкия суджук, стига да знаем, че е от сигурен източник. Купуването лесно, но как да го изсушим, ако досега никога не сме се сблъсквали с тази дейност?
13 Ноем.
Мамините правила за направата на перфектни мъфиниКогато приготвяне малки и сладки мъфини за себе си и своето семейство, сухите и течните съставки се подготвят отделно. Ето още няколко мамини правила при направата на любимите ни кексчета, които похапваме с такова удоволствие при всякакви поводи.
12 Ноем.
Тайните на съвършеното суфлеСуфлетата, обратно на популярното схващане, са изключително лесни за приготвяне. Достатъчно е само да имате предвид някои простични особености.
11 Ноем.
Разликата между американски и английски мъфиниИма два вида мъфини - английски и американски. Английските не са разпространени извън Обединеното кралство, ето защо, когато става дума за мъфини, се има предвид по-популярната американска разновидност.
11 Ноем.
Как да си приготвим бакла?Днес малцина са тези, които се осмеляват да приготвят бакла, тъй като се смята, че това е доста трудно. Истината е, че когато се усвоят основните правила, всичко става лесно.
10 Ноем.
Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцатаХората, алергични към яйца, трябва да внимават с консумацията на един куп храни. Има обаче три продукта, които успешно могат да заместят яйцето
09 Ноем.
Как се прави кисело зелеКиселото зеле е традиционна зимнина за българина. Приготвянето на кисело зеле в домашни условия е лесно, но все пак трябва да се вземат предвид някои тънкости“.
09 Ноем.
18
Малки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знаеНякои от тези кулинарни хитрости 100 процента сте чували, но други от тях ще ви изненадат. Гответе умно и знайте, че дори за провала в кухнята има втори шанс
08 Ноем.
Как да приготвим сами брашно от нахут?За да направите брашно от печен нахут също са ви необходими сушени семена. Брашното от нахут е богато на протеини и прави чудеса за клетъчното възстановяване.
05 Ноем.
Мастър клас в сосоветеБешамел - разтопено масло, което се смесва с брашно и към тях се добавят мляко и сол. Този сос има множество вариации, но базовият такъв е изключително лесен и същевременно вкусен.
04 Ноем.
Имат ли ефект светлината и тъмнината върху зеленчуците в хладилника?Плодовете и зеленчуците са живи макар и да са откъснати от мястото, където са растяли, те продължават да метаболизират до момента, в който или ги употребите или изгният напълно.
04 Ноем.
Как да поправим ястията и да се предпазим от грешки в готвенето?Някои меса са жилави, защото са от определена част на животното, която не е подходяща за определената рецепта, или защото са от възрастни животни.
04 Ноем.
Внимателно избирайте опаковките за замразяване във фризера!Замразяване на продукти във фризера улеснява значително живота ни и в същия момент ни помага да запазим повече продукти годни за по-дълъг период от време.
03 Ноем.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други