Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Започна се с тънките мезета и тежките питиетаЗапочна се с тънките мезета и тежките питиета
13 Ноем.
Сезонът на тънките мезета дойде. Можем да прибегнем до купешкия суджук, стига да знаем, че е от сигурен източник. Купуването лесно, но как да го изсушим, ако досега никога не сме се сблъсквали с тази дейност?
Мамините правила за направата на перфектни мъфиниМамините правила за направата на перфектни мъфини
12 Ноем.
Когато приготвяне малки и сладки мъфини за себе си и своето семейство, сухите и течните съставки се подготвят отделно. Ето още няколко мамини правила при направата на любимите ни кексчета, които похапваме с такова удоволствие при всякакви поводи.
Тайните на съвършеното суфлеТайните на съвършеното суфле
11 Ноем.
Суфлетата, обратно на популярното схващане, са изключително лесни за приготвяне. Достатъчно е само да имате предвид някои простични особености.
Разликата между американски и английски мъфиниРазликата между американски и английски мъфини
11 Ноем.
Има два вида мъфини - английски и американски. Английските не са разпространени извън Обединеното кралство, ето защо, когато става дума за мъфини, се има предвид по-популярната американска разновидност.
Как да си приготвим бакла?Как да си приготвим бакла?
10 Ноем.
Днес малцина са тези, които се осмеляват да приготвят бакла, тъй като се смята, че това е доста трудно. Истината е, че когато се усвоят основните правила, всичко става лесно.
Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцатаТрите полезни продукта, с които може да заместите яйцата
09 Ноем.
Хората, алергични към яйца, трябва да внимават с консумацията на един куп храни. Има обаче три продукта, които успешно могат да заместят яйцето
Как се прави кисело зелеКак се прави кисело зеле
09 Ноем.
18
Киселото зеле е традиционна зимнина за българина. Приготвянето на кисело зеле в домашни условия е лесно, но все пак трябва да се вземат предвид някои тънкости“.
Малки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знаеМалки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знае
08 Ноем.
Някои от тези кулинарни хитрости 100 процента сте чували, но други от тях ще ви изненадат. Гответе умно и знайте, че дори за провала в кухнята има втори шанс
Как да приготвим сами брашно от нахут?Как да приготвим сами брашно от нахут?
05 Ноем.
За да направите брашно от печен нахут също са ви необходими сушени семена. Брашното от нахут е богато на протеини и прави чудеса за клетъчното възстановяване.
Мастър клас в сосоветеМастър клас в сосовете
04 Ноем.
Бешамел - разтопено масло, което се смесва с брашно и към тях се добавят мляко и сол. Този сос има множество вариации, но базовият такъв е изключително лесен и същевременно вкусен.
Имат ли ефект светлината и тъмнината върху зеленчуците в хладилника?Имат ли ефект светлината и тъмнината върху зеленчуците в хладилника?
04 Ноем.
Плодовете и зеленчуците са живи макар и да са откъснати от мястото, където са растяли, те продължават да метаболизират до момента, в който или ги употребите или изгният напълно.
Как да поправим ястията и да се предпазим от грешки в готвенето?Как да поправим ястията и да се предпазим от грешки в готвенето?
04 Ноем.
Някои меса са жилави, защото са от определена част на животното, която не е подходяща за определената рецепта, или защото са от възрастни животни.
Внимателно избирайте опаковките за замразяване във фризера!Внимателно избирайте опаковките за замразяване във фризера!
03 Ноем.
Замразяване на продукти във фризера улеснява значително живота ни и в същия момент ни помага да запазим повече продукти годни за по-дълъг период от време.