Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Правила при приготвянето на сурови натурални плодови и зеленчукови сокове

Правила при приготвянето на сурови натурални плодови и зеленчукови сокове

Сокове
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.

В приготвянето на домашните плодови и зеленчукови напитки няма абсолютно нищо сложно особено при приготвянето на напитки от сурови плодове. То става буквално за няколко минути, стига да разполагате с необходимите уреди и суровини. Въпреки това обаче и тук трябва да се спазват някои правила, с които ще Ви запознаем:

- При направата на каквито и да са плодови и зеленчукови напитки винаги избирайте свежи продукти. Те трябва да са сезонни и да са достигнали зрялост, но да не са презрели;

- Всички продукти, които искате да използвате за направата на любимата си напитка, се измиват, независимо дали след това ще премахвате кората им или не. Измиването става под течаща вода, без да се накисват. Също така важно правило е да бъдат мити цели, небелени, ненарязани и без да се премахват дръжките им;

- След като старателно ги измиете, ги огледайте да нямат някъде развалени части, които трябва да премахнете;

Шейкове

- Рязането на продуктите става непосредствено преди употребата им. При допира им с въздуха започват да се губят голяма част от така необходимите ни и ценни за здравето ни витамини;

- Добре е да извадите уредите, които ще използвате за направата на напитките още преди да сте измили плодовете или зеленчуците, за да сте сигурни, че процесът по приготвянето на напитките ще е наистина бърз;

- Важно правило е да премахнете дръжките и костилките на плодовете и зеленчуците, а при някои продукти като например морковите и краставиците се премахват и краищата;

Зеленчукови сокове

- Ако не използвате сочни продукти и се налага добавянето на вода към приготвената напитка, винаги използвайте само бистра вода. Ако тя има високо варовито съдържание, е добре да я кипнете за около 20 мин и след това да я филтрирате. За тази цел можете да използвате и специално пригодените кани за филтриране на водата;

- Ако се съмнявате в качеството на питейната вода, но не разполагате с достатъчно време за изваряването ѝ, може да използвате и минерална вода, но тя трябва задължително да е с ниска минерализация и да няма аромат;

- Важно е приготвените плодови и зеленчукови напитки да бъдат консумирани веднага пак поради факта, че те ще започнат да губят част от витамините си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest