Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
В зависимост от продуктите, които включват, платата са три основни вида: млечни, колбасарски или мешани студени плата. Красиво оформените и добре поднесени плата оставят трайно впечатление у гостите.
Пет лесни съвета как да спрете да прахосвате хранаПет лесни съвета как да спрете да прахосвате храна
21 Януари
Как да не се разхищава храна винаги е било гореща тема за тези, които са решили да спестят пари или да опазят планетата.
Отглеждане на ароматен кориандър в саксияОтглеждане на ароматен кориандър в саксия
19 Януари
Кориандърът е добре позната подправка. Има широко разпространение освен в кулинарията, и в народната медицина. Плодовете му имат благотворно влияние за секрецията на стомаха, червата и белите дробове.
Съвети за перфектната салатаСъвети за перфектната салата
18 Януари
Едва ли има човек, който сяда на масата без салата. Те са идеалното допълнение към всяко едно ястие. За да бъде салата свежа и вкусна, то тя трябва да се приготви. . .
Кулинарните съвети на една италианска бабаКулинарните съвети на една италианска баба
17 Януари
Както и много от известните мастъри в кухнята, италианския готвач Лаура Витале е видяла за първи път и научила изключително полезни трикове за кухнята от своята баба.
Как индийците приготвят пречистено масло ГхиКак индийците приготвят пречистено масло Гхи
17 Януари
Приготвянето на пречистено масло не е трудно, но изисква време. От него са отстранени всички белтъчни частици. Затова Гхи може да трае с години, ако е правилно приготвено и ако се съхранява в добре затворен съд на сухо и проветриво място.
Болета - леки питиета за душатаБолета - леки питиета за душата
16 Януари
Болетата са приятни за пиене слабо алкохолни напитки, които се приготвят като към основните им съставки - леки вина и плодове, пресни или консервирани, се добавят захар, газирана вода или газирано вино и понякога подправки
Шеф готвачи разкриват тайните на вкусния беконШеф готвачи разкриват тайните на вкусния бекон
16 Януари
Ако и вие сте от мнозината, които смятат че бекона е едно от най-големите кулинарни съкровища, със сигурност днешната статия ще ви хареса и ще научите някои хитрини как да разнообразите приготвянето му.
Топ 10 ключови правила за начинаещия готвачТоп 10 ключови правила за начинаещия готвач
14 Януари
1. Провери, приготви и нарежи всички продукти - все още не си толкова бърз, за да го правиш в движение, и нещо ще оплескаш
Студено вино само за няколко минуткиСтудено вино само за няколко минутки
10 Януари
Не забравяйте, че божествената напитка се консумира леко охладена, а не ледено студена, така че без излишни притеснения - докато настаните гостите и си кажете няколко приказки, вече ще имате възможността да им се поднесете и пълни чаши.
Суши - начини за консумацияСуши - начини за консумация
09 Януари
Има много хора, за които храната е повече от необходимост. Тя е истинско удоволствие - точно това дава консумацията на суши. Може да бъде закупено или пък приготвено у дома.
Как да направим карамел без грешкаКак да направим карамел без грешка
08 Януари
2
Всеки може да разтопи захар на котлона, но само най-добрите готвачи могат да направят перфектния карамел, защото те напълно са овладели кулинарната техника за карамелизиране.
Накарайте овесените ядки да ви станат вкусниНакарайте овесените ядки да ви станат вкусни
02 Януари
1
Може би харесвате овесена каша и си я хапвате с удоволствие? Много родители не предлагат за закуска овесени ядки, защото не им хрумва как да ги направят привлекателни за децата, та и за себе си. Затова ще ви споделим как.