Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ценни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазара

Ценни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазара

1 от 7 Снимки

1. Диня


Има няколко признака, които показват че динята е узряла. Първият е сухата опашчица. Другият признак е цветът на кората. Зрялата диня има блестяща, твърда кора с контрастни цветове. Кората не може да се пробие лесно, защото след като е откъсната динята, се втвърдява. При почукване на динята звукът не трябва да е глух, а звънък. Последният признак е, че ако доближите динята до ухото си и я стиснете леко, тя трябва да пращи - това е знак, че е зряла.

Лятото е сезонът с най-много плодове. И въпреки че пазарите и магазините преливат от ябълки, круши, сливи, пъпеши, дини и всевъзможни други плодове, за жалост, невинаги те са добре узрели.

Често се случва да си закупим даден продукт, а след като го нарежем вкъщи, да останем разочаровани, защото се оказва, че той е все още зелен и сме се подлъгали по вида му.

За щастие обаче има някои хитринки, които могат да ни помогнат да различим от зрелия от незрелия плод на щанда и да си спестим разочарованието.

Надникнете в галерията по-горе, за да научите как да изберете най-вкусните дини, пъпеши и други популярни плодове, за които често се питате дали са добре узрели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен