Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ценни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазара

Ценни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазара

2 от 7 Снимки

2. Пъпеш


Много важен признак на зрялост е силният аромат. Друг признак е кората - тя трябва да е мека. Кората става мека, защото съдържа протопектин. Когато узрява пъпешът, протопектинът се превръща в пектин, който придава сладост на пъпеша.

Лятото е сезонът с най-много плодове. И въпреки че пазарите и магазините преливат от ябълки, круши, сливи, пъпеши, дини и всевъзможни други плодове, за жалост, невинаги те са добре узрели.

Често се случва да си закупим даден продукт, а след като го нарежем вкъщи, да останем разочаровани, защото се оказва, че той е все още зелен и сме се подлъгали по вида му.

За щастие обаче има някои хитринки, които могат да ни помогнат да различим от зрелия от незрелия плод на щанда и да си спестим разочарованието.

Надникнете в галерията по-горе, за да научите как да изберете най-вкусните дини, пъпеши и други популярни плодове, за които често се питате дали са добре узрели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати