Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Още важни кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знаеОще важни кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знае
06 Окт.
1
Ако сте направили ястието по-мазно, отколкото трябва да бъде- не се притеснявайте! Има много лесен начин да поправите тази грешка
Как да вложим индрише в кулинариятаКак да вложим индрише в кулинарията
05 Окт.
Етеричното масло от индрише се нарича тереш. Използва се главно за фалшифициране на розово масло, както и за негов заместител в някои производни продукти.
Достъпни заместители на екзотични храниДостъпни заместители на екзотични храни
04 Окт.
Вижте с кои разпространени в България храни можете да заместите някои екзотични продукти, използвани в чуждестранните кухни.
Когато в кухнята нещата не се случват, както ни се искаКогато в кухнята нещата не се случват, както ни се иска
03 Окт.
Важните гости заслужават безупречно посрещане, но често от престараване някой неща в готвенето се объркват. Как да реагираме при ситуации, които са излезли от нашия контрол, така че да продължи приемът ни да бъде все така безупречен?
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяВсички видове основни сосове и тяхната кратка история
03 Окт.
Сигурно често, когато отидете на ресторант, си задавате въпроса какво ли придава такъв божествен вкус и защо е толкова ароматно ястието, което опитвате. Е, отговорът на тези въпроси се крие в сосовете
Кой е идеалният сос за всеки вид паста?Кой е идеалният сос за всеки вид паста?
29 Септ.
Желязното правило е: Сосът чака пастата! Това означава, че ако не можете да варите пастата и едновременно с това да приготвите соса, първо направете ароматния сос и го оставете да почака сварената паста.
Ако все не уцелвате солта в манджата, прочетете товаАко все не уцелвате солта в манджата, прочетете това
29 Септ.
За да се разтвори солта и да се овкусят правилно продуктите, те се солят по определено време от тяхното приготвяне. Това време за различните продукти е различно, а именно. . .
Когато готвите птиче месо, правете такаКогато готвите птиче месо, правете така
28 Септ.
Птичето месо става по-вкусно, ако преди топлинна обработка се наръси отвсякъде с лимонов сок, сол и черен пипер и престои така 20-30 минути
Кое ястие с каква мазнина да готвим?Кое ястие с каква мазнина да готвим?
28 Септ.
Най-често при готвенето на различни ястия се използват няколко вида мазнина, а именно краве масло, олио и мас. Но всяко определено кулинарно творение има нужда от една точно определена мазнина
Груби грешки, които почти всеки прави в кухнятаГруби грешки, които почти всеки прави в кухнята
23 Септ.
Някои от действията, които извършваме с цел да подредим кухнята си, както и да съхраним и приготвим храната си най-успешно, могат и да ни изглеждат правилни, но в действителност не е така.
Откритите яйца с фипронил у нас не са опасниОткритите яйца с фипронил у нас не са опасни
16 Септ.
Може спокойно да хапнете едно-две яйца със съдържание на фипронил, без да се притеснявате за здравето си и за да докажат това двама експерти по храните изядоха на живо яйца от откритата у нас заразена партида.
Трикове, с които да съхранявате по-дълго любимите си храниТрикове, с които да съхранявате по-дълго любимите си храни
15 Септ.
Вижте няколко лесни трика, които ще ви позволят да се радвате на любимите си храни по-дълго.
Отново на училище: Здравословни идеи в кутията за обяд на детето виОтново на училище: Здравословни идеи в кутията за обяд на детето ви
14 Септ.
Почерпете малко вдъхновение от идеите ни за закуски, които са не само питателни, но и вкусни - идеалното гориво за учебния ден.