Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трикове за почистване на съдове и уредиТрикове за почистване на съдове и уреди
05 Февр.
Ако дъното на тенджера е загоряло, налейте в нея силно подсолена вода и я оставете да кисне една нощ. Сутринта кипнете тази вода - дъното лесно ще се изчисти.
Съвети при приготвяне на елдаСъвети при приготвяне на елда
05 Февр.
Все по-често срещаме рецепти, приготвени с така полезната елда, или т. нар. гречка. Тук в стегнат стил, кратко, точно и ясно, ще ви представя някои основни моменти в приготвянето на елда в кулинарията.
Всичко за хлебопекарните: Съвети за начинаещиВсичко за хлебопекарните: Съвети за начинаещи
05 Февр.
През последните няколко години стана много модерно и актуално да си имаме хлебопекарна вкъщи и да се наслаждаваме на прясно изпечен хляб, без никакви усилия.
Как да познаем доброто авокадо и как да го съхранявамеКак да познаем доброто авокадо и как да го съхраняваме
03 Февр.
Авокадото е богато на мононенаситени киселини, които ви помагат да се преборите с мазнините в областта на торса, които от своя страна създават риск от сърдечно-съдови заболявания.
Диетична кухня: Кои меса са подходящи и как да ги приготвямеДиетична кухня: Кои меса са подходящи и как да ги приготвяме
03 Февр.
При спазването на диети се предпочитат нетлъсти меса и то от млади животни - телешко, говеждо, птиче и агнешко. При различни заболявания може да се разреши свинското и овчето месо, но без мазнината.
Правилното комбиране на подправките е ключът към вкусните ястия!Правилното комбиране на подправките е ключът към вкусните ястия!
02 Февр.
Подправките са неразделна част от нашата кухня. Подправки могат да бъдат корените, кората или семената на някои растения, както и пресните листа или цветове на някои билки.
Полезни съвети за начинаещи домакиниПолезни съвети за начинаещи домакини
02 Февр.
Ето няколко полезни съвета в готвенето, които ще са много полезни за начинаещи домакини, които тепърва започват да овладяват тънкостите на кулинарното изкуство.
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
Тестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига да ги намажем предварително с растителна мазнина.
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
30 Януари
Азиатската кухня използва голямо разнообразие от храни (месо, гъби, зеленчуци, яйца, ядки, плодове, риба и др. ), като същевременно изключва продукти със съдържание на холестерол.
Важни съвети при готвене в микровълнова фурнаВажни съвети при готвене в микровълнова фурна
30 Януари
За да имате успех при използването на микровълновата фурна, е необходимо да сте запознати с някои особености, към които трябва да се придържате.
Ако готвите често в микровълнова фурна, прочетете товаАко готвите често в микровълнова фурна, прочетете това
29 Януари
Формата и размерът на продуктите оказват влияние при приготвянето на храната в микровълнова. По-малките и с по-правилна форма парчета се готвят по-равномерно, отколкото големите парчета, които имат неправилна форма.
Щипка сол е тайната за по-вкусно виноЩипка сол е тайната за по-вкусно вино
27 Януари
Ако първата глътка вино ви накара да направите гримаса, то шансовете да сте избрали качествен продукт катастрофално намаляват. Разбира се, това е нормално, ако сте си купили напитка с ниска цена от близкия магазин. За щастие, има бързо и лесено решение
За нищо на света не топлете тези храни в микровълноваЗа нищо на света не топлете тези храни в микровълнова
25 Януари
1
Колкото и вкусно да готвите, има определени храни, които не трябва да се топлят в микровълновата. Това ще отнеме от тяхната хранителна стойност и ще ги направи по-скоро вредни, отколкото полезни