PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиПравила при накисване на семена и ядки
09 Февр.
Yana G.
Кулинарни СъветиПриготвяме ли неволно отровна храна у дома?
08 Февр.
Monika Ivanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трикове за почистване на съдове и уредиАко дъното на тенджера е загоряло, налейте в нея силно подсолена вода и я оставете да кисне една нощ. Сутринта кипнете тази вода - дъното лесно ще се изчисти.
05 Февр.
Съвети при приготвяне на елдаВсе по-често срещаме рецепти, приготвени с така полезната елда, или т. нар. гречка. Тук в стегнат стил, кратко, точно и ясно, ще ви представя някои основни моменти в приготвянето на елда в кулинарията.
05 Февр.
Всичко за хлебопекарните: Съвети за начинаещиПрез последните няколко години стана много модерно и актуално да си имаме хлебопекарна вкъщи и да се наслаждаваме на прясно изпечен хляб, без никакви усилия.
05 Февр.
Как да познаем доброто авокадо и как да го съхранявамеАвокадото е богато на мононенаситени киселини, които ви помагат да се преборите с мазнините в областта на торса, които от своя страна създават риск от сърдечно-съдови заболявания.
03 Февр.
Диетична кухня: Кои меса са подходящи и как да ги приготвямеПри спазването на диети се предпочитат нетлъсти меса и то от млади животни - телешко, говеждо, птиче и агнешко. При различни заболявания може да се разреши свинското и овчето месо, но без мазнината.
03 Февр.
Правилното комбиране на подправките е ключът към вкусните ястия!Подправките са неразделна част от нашата кухня. Подправки могат да бъдат корените, кората или семената на някои растения, както и пресните листа или цветове на някои билки.
02 Февр.
Полезни съвети за начинаещи домакиниЕто няколко полезни съвета в готвенето, които ще са много полезни за начинаещи домакини, които тепърва започват да овладяват тънкостите на кулинарното изкуство.
02 Февр.
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияТестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига да ги намажем предварително с растителна мазнина.
01 Февр.
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАзиатската кухня използва голямо разнообразие от храни (месо, гъби, зеленчуци, яйца, ядки, плодове, риба и др. ), като същевременно изключва продукти със съдържание на холестерол.
30 Януари
Важни съвети при готвене в микровълнова фурнаЗа да имате успех при използването на микровълновата фурна, е необходимо да сте запознати с някои особености, към които трябва да се придържате.
30 Януари
Ако готвите често в микровълнова фурна, прочетете товаФормата и размерът на продуктите оказват влияние при приготвянето на храната в микровълнова. По-малките и с по-правилна форма парчета се готвят по-равномерно, отколкото големите парчета, които имат неправилна форма.
29 Януари
Щипка сол е тайната за по-вкусно виноАко първата глътка вино ви накара да направите гримаса, то шансовете да сте избрали качествен продукт катастрофално намаляват. Разбира се, това е нормално, ако сте си купили напитка с ниска цена от близкия магазин. За щастие, има бързо и лесено решение
27 Януари
За нищо на света не топлете тези храни в микровълноваКолкото и вкусно да готвите, има определени храни, които не трябва да се топлят в микровълновата. Това ще отнеме от тяхната хранителна стойност и ще ги направи по-скоро вредни, отколкото полезни
25 Януари
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други