Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съдове, подходящи за микровълноваСъдове, подходящи за микровълнова
24 Февр.
В микровълновата фурна не могат да се използват съдове от всякакъв материал, а само такива, които пропускат микровълните. Те трябва да са устойчиви на контакт с горещите продукти и течности.
Първи стъпки към по-здравословно готвенеПърви стъпки към по-здравословно готвене
23 Февр.
Използвайте във вашите рецепти повече зеленчуци, а за десерт предпочитайте плодове. Опитайте се да готвите с минимални количества мазнина.
Идеалните гарнитури за кюфтетаИдеалните гарнитури за кюфтета
22 Февр.
Кюфтетата са сред най-често приготвяните вкусотийки, които се услаждат на малки и големи. Добре е да знаете с какво да ги поднесете или кои са идеалните гарнитури за тях.
Сенкач или Шакотис - най-нетрадиционният традиционен сладкишСенкач или Шакотис - най-нетрадиционният традиционен сладкиш
21 Февр.
Приготвянето на полския десерт Сенкач е трудоемко и отнема поне няколко часа, в които трябва да стоите до огъня и на всяко завъртане на вала да поливате с черпак от сместа. За направата на Шакотис с размери 50 см височина ви трябват 1 кг захар и брашно и
Как да превърнете полезната закуска в приятна за Вашето мъничеКак да превърнете полезната закуска в приятна за Вашето мъниче
19 Февр.
За съжаление обаче дори и да сте приготвили възможно най-полезната закуска за Вашето мъниче, то може да не споделя мнението Ви и да сяда на масата с досада и с навъсен поглед. Ето защо тук ще Ви покажем не как да приготвите полезна и приятна закуска
Трите тайни на вкусното и автентично КалцонеТрите тайни на вкусното и автентично Калцоне
18 Февр.
Ето как да приготвите автентично и вкусно Калцоне с тази оригинална рецепта за приготвянето на тестото за пицата, рецепта за доматения сос към нея и какви варианти за плънка можете да пробвате
Златните правила при пържене във фритюрникЗлатните правила при пържене във фритюрник
18 Февр.
Задължително трябва да се изчисти фритюрникът след пърженето, а олиото да се филтрира. А знаете ли коя е перфектната температура за пържене, при която продуктите няма да поемат много мазнина?
Как да станете Властелинът на супитеКак да станете Властелинът на супите
17 Февр.
Казват, че супата събужда апетита и настройва стомаха за основното ястие. Тя е отражение на по-бавно течащия живот - когато готвиш супа, няма за къде да бързаш. . .
Малките кулинарни трикове, които спасяват всяка домакиняМалките кулинарни трикове, които спасяват всяка домакиня
17 Февр.
Гответе с размах и използвайте тези трикове, за да превърнете кулинарията в страст, а не в рутинно задължение.
Бигос - най-вкусното свинско с кисело зелеБигос - най-вкусното свинско с кисело зеле
16 Февр.
Бигосът е традиционно ястие за полската, литовската и беларуската кухня ястие, което се приготвя със зеле и месо. Бигосът е сред едно от малкото ястия, които не губят вкусовите си качества след многократно претопляне, а дори напротив – става още по-хубав
Какво се случва с мръвката при мариноване?Какво се случва с мръвката при мариноване?
15 Февр.
Процес, при който продуктът се съхранява чрез поставянето му в кисела среда, се нарича мариноване. Мариноването се прави доста преди самото готвене, тъй като чрез него се подобрява вкусът на месото и се омекотяват мускулните му влакна.
Тайните на вкусната домашната каймаТайните на вкусната домашната кайма
14 Февр.
За да си приготвим сами вкусна домашна кайма, също си трябва майсторлък. Ето нашите съвети за безупречна домашна кайма.
Умни научни трикове как да готвим по-лесноУмни научни трикове как да готвим по-лесно
12 Февр.
Докато най-добрият начин да се научим да готвим и да станем по-добри кулинари е опитът, има няколко трика, с които да забързаме този процес.