Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиПриготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринки
05 Ноем.
3
Трапезата на българина през зимата е бедна без традиционното кисело зеле! Туршията се приготвя от всички сортове обикновено зеле, стига то да е здраво, добре развито, неразпукнало се и съвършено прясно.
Тънкости при сушене на плодове в домашни условияТънкости при сушене на плодове в домашни условия
05 Ноем.
Целта на сушенето е да се намали количеството вода чрез загряване и по този начин да предотврати развитието на бактерии, които развалят храната.
Витаминозни кълнове – как да ги отгледаме у дома?Витаминозни кълнове – как да ги отгледаме у дома?
05 Ноем.
Кълновете съдържат голямо количество белтъчини, витамини, минерали и целулоза.
Какво е Сааг?Какво е Сааг?
31 Окт.
Ястията Сааг обикновено са леки, сервирани с малко количество сос. Вървят много добре с хляб като чапати и роти
Празнувайте Хелоуин с полезни лакомстваПразнувайте Хелоуин с полезни лакомства
31 Окт.
Много родители се притесняват за здравето на децата си, когато наближи Хелоуин, защото разбират, че след този ден те ще имат запаси от лакомства за поне месец напред.
Как да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитратиКак да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитрати
30 Окт.
Разберете как сами да разпознавате плодовете и зеленчуците, съдържащи вредни вещества. Научете се сами да разграничавате качествената от некачествената храна.
Как да изберем правилното масло за готвенеКак да изберем правилното масло за готвене
22 Окт.
Ако готвите често, вероятно сте запознати с огромната гама от масла на пазара и се чудите кое е най-доброто за ястието, което приготвяте и какви са действителните различия между тях.
Специалистите съветват: Кои храни да мием и кои неСпециалистите съветват: Кои храни да мием и кои не
22 Окт.
Вижте кои са храните, които според специалистите трябва да се мият и кои са тези, за които това не е нужно.
Интересни съвети за солта и нейното използванеИнтересни съвети за солта и нейното използване
20 Окт.
Солта е вероятно една от най-използваните подправки във всяка кухня. Щипка сол може да направи вкуса на ястието ви превъзходен, но в същото време ако прекалите резултата може да бъде катастрофален.
Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитациятаЕто ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитацията
19 Окт.
На пазара вече могат да се намерят много некачествени пчелни продукти. Въпреки че е трудно за неопитното око да различи истинския мед от ментето, има някои трикове, които позволяват това да се случи.
Паксимадя - най-традиционната гръцка бисквитаПаксимадя - най-традиционната гръцка бисквита
17 Окт.
Паксимадя е гръцка бисквитка, подобна на италианските бишкоти, която е не само вкусна, но и неразделна част от традиционния гръцки живот. Съвременната версия на паксимадя е печена два пъти във фурната, докато не се получи текстурата на хрупкав тост
Как да приготвим перфектен фонданКак да приготвим перфектен фондан
17 Окт.
1
Приготвянето на фондан винаги много е притеснявало повечето домакини и те често бързат да си закупят готова смес от магазините. Това също е добър вариант, но всеки знае, че няма нищо по-хубаво от домашно приготвените глазури
Как правилно да почистваме алуминиеви съдовеКак правилно да почистваме алуминиеви съдове
13 Окт.
Вижте какви са тънкостите при правилното и лесно почистване на алуминиеви съдове у дома.