PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак се приготвят сладкиши с любов
03 Април
Елена Стойчовска
Кулинарни СъветиКак нашите баби и дядовци осоляваха месото
03 Април
Елена Стойчовска
Кулинарни СъветиКак да сготвим по-бързо и да съкратим времето си в кухнята?
03 Април
Драга Мишева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Американски саламури за български мезетаВ този разсол младото свинско става меко след четири-пет дена, но старото и бутовете трябва да престоят най-малко две седмици. Саламурата може да се използва още няколко пъти
03 Април
Тайната рецепта за пикантния етиопски микс БербереБербере е пикантен микс от подправки, който е неразделна съставка в етиопската кухня. Тъй като е доста рядко срещан, може да се направи в домашни условия.
02 Април
1
Тобико - цветните яйца в сушитоТобико е японска летяща риба, която е известна със способността си да скача във въздуха на високо. Хайверът ѝ е широко разпространен за направата на суши. Също така често се използва и като ефектна гарнитура към различни ястия.
02 Април
Съхранете копър за няколко месеца свеж без замразяванеИмате или сте купили много копър и искате да го запазите свеж? Не го замразявайте! Предлагаме ви една идея за свеж копър без замразяване, а рецептата е толкова лесна за изпълнение.
01 Април
Пет пържени вкусотии, които трябва да пробвате в ИспанияИспания е страна, която предлага страхотно кулинарно многообразие. Независимо дали става дума за морска или вегетарианска кухня, за месно ястие или просто за обикновен сандвич с шунка, Испания предлага на своите посетители безкрайни възможности за избор.
31 Март
Трябва да знаете това, ако готвите с алкохол или фламбиратеГотвенето на ястия с алкохол има за цел след изпаряването му да останат вкусът и ароматът. В основно ястие, което е достатъчно за 6 души, се слагат 200 мл вино или бира
29 Март
Особености на печенето в силиконови формиПреди печене, за да са по устойчиви формите, ги поставяме върху метална скара, преди да ги напълним. След това с помощта на скарата пъхаме във фурната. Така течното тесто не може да се разлее
27 Март
Изкуството за приготвянето на перфектния червен чайКласическият начин за приготвяне на повечето чайове, сред които е червеният, е да се слага по 1 ч. л. чай за всяка чаша и 1 за каната.
23 Март
1
Да се приготвим за лятото и барбекюто с правилните месаСъс сигурност всеки от нас е пробвал изкушенията на барбекюто. Най-важната част, за да бъде едно барбекю успешно, освен печенето е изборът и покупката на продукти. A правилният избор за скарата или барбекюто според вида месо е
20 Март
Ето защо всяка жена трябва да има съдомиялнаНе е за вярване, но е едно четиричленно семейство се прекарва много време на мивката. За 1 година средно домакинята прекарва около 200 часа да мие чаши, чинии, тигани и т. н. Това се равнява на 8-дневна почивка
20 Март
Как се прави перфектен чай според специалиститеСветовният институт по чая Хоуп Глори (да, има и такава институция, която естествено е базирана в Англия) пусна подробно ръководство под формата на въпроси и отговори за това как да направим перфектен чай
19 Март
Спасете останалата храна от трапезата ето такаКакто знаем, грехота е да се изхвърля храната. Затова след като минат различни празници, започваме да мислим по какъв начин може да съхраним приготвената с толкова любов храна.
19 Март
Как да консервираме и съхраняваме месото от дивечПоради своята структура и специфика месото от дивеч се съхранява по определен начин, за да се предпази от развала и да съхрани вкусовите си качества. Ако се остави повече от 24 часа на стайна температура, то неминуемо се разваля.
19 Март
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други