Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Американски саламури за български мезетаАмерикански саламури за български мезета
03 Април
В този разсол младото свинско става меко след четири-пет дена, но старото и бутовете трябва да престоят най-малко две седмици. Саламурата може да се използва още няколко пъти
Тайната рецепта за пикантния етиопски микс БербереТайната рецепта за пикантния етиопски микс Бербере
02 Април
1
Бербере е пикантен микс от подправки, който е неразделна съставка в етиопската кухня. Тъй като е доста рядко срещан, може да се направи в домашни условия.
Тобико - цветните яйца в сушитоТобико - цветните яйца в сушито
02 Април
Тобико е японска летяща риба, която е известна със способността си да скача във въздуха на високо. Хайверът ѝ е широко разпространен за направата на суши. Също така често се използва и като ефектна гарнитура към различни ястия.
Съхранете копър за няколко месеца свеж без замразяванеСъхранете копър за няколко месеца свеж без замразяване
01 Април
Имате или сте купили много копър и искате да го запазите свеж? Не го замразявайте! Предлагаме ви една идея за свеж копър без замразяване, а рецептата е толкова лесна за изпълнение.
Пет пържени вкусотии, които трябва да пробвате в ИспанияПет пържени вкусотии, които трябва да пробвате в Испания
31 Март
Испания е страна, която предлага страхотно кулинарно многообразие. Независимо дали става дума за морска или вегетарианска кухня, за месно ястие или просто за обикновен сандвич с шунка, Испания предлага на своите посетители безкрайни възможности за избор.
Трябва да знаете това, ако готвите с алкохол или фламбиратеТрябва да знаете това, ако готвите с алкохол или фламбирате
29 Март
Готвенето на ястия с алкохол има за цел след изпаряването му да останат вкусът и ароматът. В основно ястие, което е достатъчно за 6 души, се слагат 200 мл вино или бира
Особености на печенето в силиконови формиОсобености на печенето в силиконови форми
27 Март
Преди печене, за да са по устойчиви формите, ги поставяме върху метална скара, преди да ги напълним. След това с помощта на скарата пъхаме във фурната. Така течното тесто не може да се разлее
Изкуството за приготвянето на перфектния червен чайИзкуството за приготвянето на перфектния червен чай
23 Март
1
Класическият начин за приготвяне на повечето чайове, сред които е червеният, е да се слага по 1 ч. л. чай за всяка чаша и 1 за каната.
Да се приготвим за лятото и барбекюто с правилните месаДа се приготвим за лятото и барбекюто с правилните меса
20 Март
Със сигурност всеки от нас е пробвал изкушенията на барбекюто. Най-важната част, за да бъде едно барбекю успешно, освен печенето е изборът и покупката на продукти. A правилният избор за скарата или барбекюто според вида месо е
Ето защо всяка жена трябва да има съдомиялнаЕто защо всяка жена трябва да има съдомиялна
20 Март
Не е за вярване, но е едно четиричленно семейство се прекарва много време на мивката. За 1 година средно домакинята прекарва около 200 часа да мие чаши, чинии, тигани и т. н. Това се равнява на 8-дневна почивка
Как се прави перфектен чай според специалиститеКак се прави перфектен чай според специалистите
19 Март
Световният институт по чая Хоуп Глори (да, има и такава институция, която естествено е базирана в Англия) пусна подробно ръководство под формата на въпроси и отговори за това как да направим перфектен чай
Спасете останалата храна от трапезата ето такаСпасете останалата храна от трапезата ето така
19 Март
Както знаем, грехота е да се изхвърля храната. Затова след като минат различни празници, започваме да мислим по какъв начин може да съхраним приготвената с толкова любов храна.
Как да консервираме и съхраняваме месото от дивечКак да консервираме и съхраняваме месото от дивеч
19 Март
Поради своята структура и специфика месото от дивеч се съхранява по определен начин, за да се предпази от развала и да съхрани вкусовите си качества. Ако се остави повече от 24 часа на стайна температура, то неминуемо се разваля.