Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме боровинки и други горски плодовеКак да съхраняваме боровинки и други горски плодове
23 Февр.
Боровинките са вкусни летни плодове, които най-добре се използват в сурова форма, добавени към кисело мляко или салата, както и плодови пълнежи.
Как се консумира хайверКак се консумира хайвер
23 Февр.
Хайверът някога е бил много рядка и специална храна, консумирана само от кралските особи и елита на обществото, но днес е лесно достъпен за трапезата на масовия потребител.
Как да си пречистим водата в домашни условияКак да си пречистим водата в домашни условия
23 Февр.
Еколозите по целия свят алармират, че водата се влошава с всяка изминала година и все по-малко места остават с чиста изворна или просто питейна вода.
Макдоналдс въвежда големи промени в детското менюМакдоналдс въвежда големи промени в детското меню
15 Февр.
Голяма промяна е предвидил гигантът в сферата на бързото хранене Макдоналдс относно детското меню. От веригата ще се постараят да направят продуктите за деца по-здравословни.
Как да приготвим аспержите - 6 лесни начинаКак да приготвим аспержите - 6 лесни начина
15 Февр.
Свежите аспержи са бързи и лесни за готвене и правят всяко ястие малко по-специално. Ето шест прости начина за приготвяне на аспержи, които ще облагородят порциите ви.
Най-подходящите мезета за червено виноНай-подходящите мезета за червено вино
14 Февр.
Естествено, за да се наслади човек на червеното вино в максимална степен, трябва да подготви небцето си с подходящата храна, като в същото време нейният вкус и аромат не бива да притъпяват тези на питието.
За какво да внимаваме при покупка на маслиниЗа какво да внимаваме при покупка на маслини
11 Февр.
Вижте на какво е добре да обърнете внимание, когато пазарувате маслини. Тези важни съвети ще ви спестят разочарования и пари.
Нелепи грешки, които почти всеки допуска в кухнятаНелепи грешки, които почти всеки допуска в кухнята
03 Февр.
Кухнята е едно от най-важните пространства във всеки ден. Тъй като съхранението и обработването на храната протича именно в това помещение, е много важно то да бъде достатъчно добре почистено, дезинфекцирано и подредено.
Как да направим перфектните кроасани?Как да направим перфектните кроасани?
30 Януари
Разнообразете кроасаните си, като им добавите различни аромати и плънки. Предлагаме ви и оригинална рецепта за кроасани, от която може да получите около 12-14 кроасана.
Златни правила при съхранение на продуктите! Винаги ги спазвайтеЗлатни правила при съхранение на продуктите! Винаги ги спазвайте
29 Януари
Голяма част от продуктите, които съхраняваме, са склонни да губят качествата си доста бързо. Правилното съхранение е ключово, за да може и след време да получите максимума от храната.
Научи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпкиНаучи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпки
26 Януари
Пастата задължително се слага във вряща вода. Не добавяйте и мазнина във водата, защото по-късно готовата паста ще е твърде хлъзгава, за да задържи соса по себе си и крайният продукт ще седи мазен.
Заместители на захарта, за които не сте се сещалиЗаместители на захарта, за които не сте се сещали
23 Януари
Има много алтернативи на захарта, които ни позволяват да се наслаждаваме на любимите си сладкиши, без да използваме вредния подсладител.
Кога, как и защо се прави курбан?Кога, как и защо се прави курбан?
19 Януари
1
Ако вие или ваш близък сте преживели тежко премеждие, катастрофа, операция или друго, което ви е изправило на прага на смъртта, то сигурно сте си задавали въпроса как се прави курбан.