Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ципура, лаврак или пъстърва да изберем?Ципура, лаврак или пъстърва да изберем?
07 Март
Без съмнение морските храни са вкусни и полезни. Когато обаче стане въпрос за избор на риба, започваме да се чудим коя точно да изберем.
Подходящи гарнитури за ребърцаПодходящи гарнитури за ребърца
07 Март
Ребърцата са лесни за гарниране, така че едва ли ще ви е трудно да ги съчетаете правилно.
Как се почиства риба щука?Как се почиства риба щука?
07 Март
Щуката е едра хищтна риба, която е широко разпространена у нас. Може да се срещтне почти навсякъде - в Азия, Америка и Европа. Щуката има много добри кулинарни качества.
Сосове, подходящи за кюфтетаСосове, подходящи за кюфтета
07 Март
Кюфтенцата са любима храна на малки и големи. За да станат вкусни, те трябва да са направени от качествена кайма и да са добре овкусени с подправки. Сосът към кюфтенцата също е от голямо значение.
Как да изберем готварска печка?Как да изберем готварска печка?
06 Март
Когато дойде време да сменим старата си, извехтяла печка с нова, трябва да помислим каква да изберем за нейна достойна заместничка.
Сушене на месо във фурнатаСушене на месо във фурната
06 Март
Месото е една от най-предпочитаните храни. То може да се подлага на различен тип термична обработка, както и да се суши навън. Ако обаче не разполагате с помещение, където да окачите мръвките си, можете да ги изсушите и във фурната.
Съвети при готвенето на яребицаСъвети при готвенето на яребица
06 Март
Колко от нас знаят как да приготвят яребицата така, че тя да запази своите полезни качества и вкусови характеристики?
Подходящи гарнитури за скаридиПодходящи гарнитури за скариди
06 Март
Търсите най-подходящата гарнитура за скариди? Тук ще намерите няколко превъзходни идеи за всеки вкус. Как да гарнираме скариди?
Как да съхраняваме кекс и домашни сладкиши?Как да съхраняваме кекс и домашни сладкиши?
06 Март
Кексовете и сладкишите със сметана трябва да се съхраняват при температура от +2 до +6 градуса по Целзий, а срокът на годност зависи от това с какви съставки са приготвени
Съвети при готвенето на фазанСъвети при готвенето на фазан
06 Март
Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето си с фазан, можете да откриете много рецепти за приготвянето на тази птица. Преди да пристъпите към тях обаче, е добре да получите няколко важни напътствия.
Здравословни заместители на вредните храниЗдравословни заместители на вредните храни
03 Март
Всеки кулинар си има свои техники за сгъстяване на крем супа. Някои си служат с калорични продукти като сметаната например. Тя обаче може да бъде успешно заменена със сладки картофи.
Как да съхраняваме и консервираме киселец?Как да съхраняваме и консервираме киселец?
02 Март
Вижте как да съхранявате и консервирате любимия киселец, за да се радвате по-дълго на вкуса му.
Как да върнем свежестта и мекотата на стария хлябКак да върнем свежестта и мекотата на стария хляб
02 Март
Писна ли ви да купувате хляб и след часове той да е твърд? Вижте как лесно да си върнете първоначалния му примамлив вид.