Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Витамина Морков и как да го приготвим правилноВитамина Морков и как да го приготвим правилно
12 Май
Когато сте били малки, казваха ли ви често, че ако ядете моркови, ще имате добро зрение? Навярно да и сигурно защото това е съвсем вярно. Морковите наистина са полезни за очите и повишават имунитета, защото са. . .
Как да консервираме лобода?Как да консервираме лобода?
11 Май
Лободата се използва както за предястия, така и за супи, ястия без или с месо, тестени изделия. Градинската лобода е цял склад на протеини, затова не е никак зле да знаете как може да я консервирате.
Няколко старомодни солени теста, които не бива да забравямеНяколко старомодни солени теста, които не бива да забравяме
11 Май
Истинското старомодно лоено тесто - ронливо и хрупкаво отвън, меко и свежо отвътре, е английски специалитет, който ще бъде жалко да се забрави. Дори тестото с мас е едно от най-лесните за правене теста
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Ако все още не сте готвили в гювеч, време е да опитате този метод. Той спестява време и усилия, а още по-важно - вкусът е невероятен. Вижте няколко полезни съвета.
Хашлама: Арменското ястие с невероятен вкусХашлама: Арменското ястие с невероятен вкус
05 Май
Хашлама (Khashlama) е известно арменско ястие, което най-често се приготвя от агнешко или телешко месо и зеленчуци. Основно негово предимство е простотата на приготвянето му.
Из царството на Континенталните сладкиши: ЩруделиИз царството на Континенталните сладкиши: Щрудели
03 Май
Щруделите са сладкиши, които се правят лесно у дома. Трябва ви само време, много голямо работно пространство и достатъчно търпение, докато точите тестото.
Така се приготвя перфектното Палачинково тестоТака се приготвя перфектното Палачинково тесто
02 Май
Мирисът на палачинки привлича безброй туристи, които се надпреварват да купуват палачинки, пълнени със сладко и шоколад. Идеалната френска палачинка е изключително тънка.
Всички растителни масла, подходящи за готвене и консумацияВсички растителни масла, подходящи за готвене и консумация
01 Май
Соевото масло, палмовото, слънчогледовото, кокосовото, фъстъченото, памучното олио широко се използват в света за производството на маргарин, шортънинги, масла за готвене и овкусяване на салати
Фен си на сирената? Трябва да знаеш товаФен си на сирената? Трябва да знаеш това
29 Април
Ако си фен на сирената, сигурно си наясно, че трябва да купуваш толкова сирене, колкото ще употребиш за една седмица, защото веднъж нарязано, то започва да влошава качествата си
Пет неща, който не трябва да правите с кайматаПет неща, който не трябва да правите с каймата
27 Април
1
Не трябва да размразяваме каймата в микровълнова, защото микровълновата започва да готви горния ѝ слой
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Към кои ястия да добавяме Розов пипер?
26 Април
Ако се чудите с какво да овкусите блюда от риба или пиле, стрийте тънката обвивка на зрънцата с нож или хаванче. Зрънцата са много деликатни и се натрошават лесно.
Семената на Фенел са задължителни за италианските наденичкиСемената на Фенел са задължителни за италианските наденички
26 Април
Фенелът е силно ароматично многогодишно тревисто растение. Известен е още като резене или див копър. В кухнята семената имат приятен анасонов аромат и се използват като подправка към. . .
Лесни трикове как да пестите в кухнятаЛесни трикове как да пестите в кухнята
26 Април
Трябва да си купувате такива съдове, че да отговарят по размери на самите ви котлони. Ако съдът е по-малък от котлона, то със сигурност ще изразходите повече енергия от необходимото.