Ребърцата можем да приготвим по различни начини, като на скара или на фурна са невероятно вкусни. Те са лесни за гарниране, така че едва ли ще ви е трудно да ги съчетаете правилно. Успешно се комбинират с картофи, моркови, зеле прясно, ориз, праз, гъби, боб, леща, грах, пушено сирене, лук и чесън. Подправките за тях също са най-разнообразни. Овкусяват се добре с червен пипер, черен пипер, сол, розмарин, мащерка, люти чушки и различни сосове.
Свинските ребра можем да поднесем с гарнитура от картофи и моркови на фурна. Самите зеленчуци пък можем да овкусим с чесън, лимонов сок, риган, чубрица и кимион. Традиционните картофи соте са също отличен избор за гарнитура.
Можем да приготвим и вкусни картофки с масло във фолио и отново да поднесем със свинските ребърца. Друго предложение е да изпечем картофи с лук, гъби и моркови.
Като гарнитура към ребра на фурна можете да добавите кисело зеле. Ребърцата ще поемат от вкуса и аромата на зелето, докато се пекат и ще станат много вкусни. Ребърцата с кисело зеле можете да приготвите и в гювеч.
Друго предложение за вкусна гарнитура към ребърца е да изпечете в тавичка ориз с моркови и лук.
Ребърцата можете да изпечете във фурната с праз или с праз и кисело зеле. Печен боб в глинен съд е друг вариант за гарнитура към ребърцата.
Можете да приготвите картофи със сини сливи на фурна. Към картофите се добавя лук, доматено пюре, сини сливи, червен пипер, сол и магданоз. Изпечете до готовност във фурната и използвайте като допълнение към ребърцата.
Разгледайте и нашите съвети за приготвяне на вкусни ребърца или опитайте нашите ребра на фурна.
Коментари