Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайната на вкусните ребърца

Тайната на вкусните ребърца

Тайната на вкусните ребърца
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.

Ребърцата са едно бързо, но пък много вкусно ястие. Те са добър избор, когато сте решили да си направите барбекю в градината или пък просто много обичате свинско месо на кокал. Подходящ вариант са и за Коледната трапеза - какво по-вкусно от ребърца със сос, в съчетание с чаша червено вино?

Ние ще ви разкрием тайната на вкусните ребърца и как да си ги приготвите...

Изберете месото

Може за заложите на класиката - свински ребра, но може и да си направите телешки ребърца. Разбира се, вариантът със свинско месо е доста по-лесен, евтин и популярен. При телешкото месо спецификата на готвенето е малко по-деликатна, а и в днешно време на пазара телешкото е доста по-скъпо като цена от свинското.

Не ги варете!

Тайната на вкусните ребърца

В никакъв случай не правете тази грешка! Не варете предварително ребърцата. Това е популярно схващане от години насам, че свинските или каквито и да са ребра трябва да се сварят предварително. Това е грешка, тъй като има опасност да ги преварите и да станат на пихтия. Буквално! Не го правете.

Марината

Това е основната част от приготвянето на ребърца. И това е главната тайна, за да станат вкусни и апетитни - добрата марината! Ако не сте направили добре маринатата и най-важното - не сте ги оставили в нея поне няколко часа - няма да получите така желания ефект.

Избере изпитана рецепта за марината

Има много варианти за марината за ребърца - класиката е барбекю сос, но всякакви други експериментални варианти като ябълки и лимони са вариант. Меденият сос също много върви със свинско месо и ребра. Ето няколко рецепти за марината за ребърца:

Меден сос

Смесете мед и соев сос, добавете 1-2 лъжици оцет, за предпочитане - балсамико, черен и червен пипер и няколко леко счукани скилидки чесън, но може и без тях. Трябва да се получи гъста смес. Най-добре е да ползвате тази марината за разделени ребра, тъй като ще полепне по-добре.

С червено вино

Тайната на вкусните ребърца

Това е една от най-популярните маринати, особено по нашите родни ширини. Вземете хубаво червено вино, сложете в него едро нарязан лук, прясно смлян пипер и малко сол. Остава само да накиснете месото.

Барбекю сос

Това е класиката. Кетчуп, мед, сос Уорчестър, захар.... може да експериментирате като цяло с вкусовете. Може да добавите соев сос и малко лимон.

С ракия

Марината с ракия е също добър вариант за свинско месо. Просто оставете ребърцата, поляти в малко ракия за няколко часа. Ще станат крехки и сочни.

Прочетето също кои са подходящите гарнитури за ребърца, как да овкусяваме ребърца или как да си приготвим класиката - боб с ребра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest