Шницелът е европейско ястие, което се приготвя от добре начукано месо, което след това се овалва в панировка и се изпържва в сгорещена мазнина. Когато шницелът е натюр, той се задушава в собествения си сос, след като първо е бил овалян в малко брашно.
Един готов за похапване шницел трябва да бъде със златисто-кафяв цвят.
В тази статия ще поговорим за това кои са подходящите гарнитури за щницели. Както всички със сигурност знаете, гарнитурата е онази част от основното ястие, която му придава богат вкус и хранителни вещества, които при някои основни ястия не присъстват. Те са тези, които помагат за по-лесното усвояване на храната. И така, нека видим кои са подходящите гарнитури за шницел.
1. Гарнитура от ориз
Първата гарнитура, която ще ви предложим да си приготвите към шницела, е оризът - това е класическа гарнитура, която върви почти на всяко ястие. За да си направите задушен ориз като гарнитура на вашия вкусен шницел, ще са ви нужни:
- 1 ч.ч. ориз, 60 г масло, 3 чаши вода, 1 малка глава лук и няколко зърна черен пипер.
Как да си го приготвите?
Измийте ориза и го залейте с 3 чаши вода. Към него се добавят нарязаният лук, маслото, черен пипер и сол. Готви се до готовност и след като леко изстине се сервира като гарнитура на шницела ви;
2. Картофено пюре
Друга подходяща гарнитура за вашият шницел е картофеното пюре. Всички със сигурност знаете как се приготвя вкусно картофено пюре, за това ще преминем нататък;
3. Зелено пюре
3. Друга вкусна гарнитура към вашите шницели може да бъде пюре от спанак, лапад, лобода или коприва. Ето как се приготвя:
Продуктите, които ще ви трябват са: 1 кг спанак, лапад, лобода или коприва, 60 г масло, 40 г брашно, 300 мл прясно мляко, черен пипер, индийско орехче и сол.
Начин на приготвяне: Сварете спанака във вряща подсолена вода, след това се отцежда, нарязва се на ситно или се минава през цедка и се добавя към вече смесените масло и брашно, които сте запържили. След това се добавя млякото и пюрето ври около 15 минути, докато стане гъсто, колкото искате. След това се слагат подправките, разбърква се и се поднася заедно с любимия ви шницел;
4. Пържени картофи
Следващата гарнитура, която е подходяща за сервиране заедно с шницели, са пържените картофки. Това е най-разпространената гарнитура след ориза, която подхожда на почти всяко ястие;
5. Картофи соте
Сотираните картофи също са много добра гарнитура към шницелите. Режете си картофи на кубчета, сварявате ги, след това ги минавате през тиган с масло, чесън и копър и поднасяте заедно с любимия шницел;
6. Задушено зеле
Друга подходяща гарнитура към любимите шницели е задушеното зеле.
Вижте още апетитни предложения за:
- вегетариански шницел;
- пилешки шницел.
Коментари