PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиБахарат - универсалната арабска смес
22 Април
Марина
Кулинарни СъветиЧетири лесни стъпки, с които ще се превърнете във фантастичен готвач
22 Април
Денислава Веселинова
Кулинарни СъветиПреди да започнете да готвите месо, прочетете това!
19 Април
Симеон Христов Кънев
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Водата е ключът към хубавото кафеУчени от университет Бат доказаха чрез изследване, че тайната на хубавото кафе не се крие нито в кафеените зърна, нито в скъпите кафемашини, а в използваната вода.
17 Април
Най-важните хитрини за вкусни домашни козунациТестото обича топло! В стаята, където се меси, температурата трябва да е до 28 градуса. Така ще бухне по-добре. Ако спазваме тези хитрини за домашни козунаци, на Великден ще се радваме на вкусни и пухкави сладкиши.
15 Април
3
Малките тайни на баба при варенето на Великденските яйцаТова са правилата и тайните за правилно и успешно боядисване на Великденските ни яйца, които са ни завещани от нашите баби. Първото яйце, снесено в полога в деня Великден, се боядисва червено и се прави кръст по
13 Април
Нито едно счупено яйце за Великден – вижте тайнатаНа прага на един от най-светлите празници – Великден, пред нас стои важна задача. Боядисването на яйцата в най-красиви цветове е особено важно за постигане на перфектна трапеза за празника. Един от най-важните моменти безспорно е варенето на яйцата.
13 Април
Емулгиране и образуване на желетаВ ежедневието си използваме и обичаме емулсии и желета, като често не се замисляме за това. Те присъстват в живота ни под формата на майонеза, масло, маргарин, желета и др. Харесвани са поради много причини и заради специфичните им хранителни свойства
12 Април
Така се приготвя кайма за съвършени кюфтенцаАко използвате месомелачка за приготвянето на кайма, то месото ще бъде изцяло смляно. При блендера то по-скоро ще стане смляно на паста. Ако искате обаче наистина сочна кайма, то използвайте остър нож и я накълцайте на ръка
11 Април
Обезкостяване и пълнене на пъдпъдъци в седем лесни стъпкиОбезкостяването на пъдпъдък е близко до това на обезкостяване на птица, но поради малките размери е малко по-трудно. Има няколко стъпки, през които се преминава, за да се обезкости пъдпъдъчето месо.
11 Април
Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?Повечето кокоши яйца са бежови или бели, но се срещат и други цветове. Цветът на жълтъка също варира и до голяма степен зависи от хранителния режим на кокошката
11 Април
Не запържвайте пресния лук и чесънПри готвенето с пресен лук и пресен чесън не трябва да се прекалява с тяхното количество. Въпреки полезните съставки, които имат, тяхната консумация не се препоръчва за хора с нестабилни стомаси, гастрити и язви
10 Април
Трикове за евтина супер храна в домашни условияПовечето от нас се притесняват, когато се заговори за здравословен начин на хранене и веднага започват да изчисляват как това може да срине бюджета у дома.
09 Април
Най-честите грешки, които допускаме в кухнятаВсеки познава поне 1 жена, която е идеалната домакиня. При нея всичко е подредено, чисто, а храната е толкова вкусна. Но дори и тя, идеалната домакиня, допуска грешки.
09 Април
Пет храни, които вероятно не знаете, че може да приготвите в микровълнова фурнаТестата за печива в микровълнова фурна са малко или много сходни с обикновените, но в повечето случаи включват и по-голям брой яйца, така че се получава текстура, приличаща на тази за мъфини.
08 Април
Как да съхраните гъби Масловка за дългоИма няколко начина за съхранението на масловки. Най-разпространеният от тях е сушенето. Не се препоръчва консервирането ѝ в буркани поради факта, че при недобро измиване могат да се съхранят бактерии по кожицата и гъбите да станат опасни за ядене.
05 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 086
Основни рецепти
15 322
20 788
Други