Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Водата е ключът към хубавото кафеВодата е ключът към хубавото кафе
17 Април
Учени от университет Бат доказаха чрез изследване, че тайната на хубавото кафе не се крие нито в кафеените зърна, нито в скъпите кафемашини, а в използваната вода.
Най-важните хитрини за вкусни домашни козунациНай-важните хитрини за вкусни домашни козунаци
15 Април
3
Тестото обича топло! В стаята, където се меси, температурата трябва да е до 28 градуса. Така ще бухне по-добре. Ако спазваме тези хитрини за домашни козунаци, на Великден ще се радваме на вкусни и пухкави сладкиши.
Малките тайни на баба при варенето на Великденските яйцаМалките тайни на баба при варенето на Великденските яйца
13 Април
Това са правилата и тайните за правилно и успешно боядисване на Великденските ни яйца, които са ни завещани от нашите баби. Първото яйце, снесено в полога в деня Великден, се боядисва червено и се прави кръст по
Нито едно счупено яйце за Великден – вижте тайнатаНито едно счупено яйце за Великден – вижте тайната
13 Април
На прага на един от най-светлите празници – Великден, пред нас стои важна задача. Боядисването на яйцата в най-красиви цветове е особено важно за постигане на перфектна трапеза за празника. Един от най-важните моменти безспорно е варенето на яйцата.
Емулгиране и образуване на желетаЕмулгиране и образуване на желета
12 Април
В ежедневието си използваме и обичаме емулсии и желета, като често не се замисляме за това. Те присъстват в живота ни под формата на майонеза, масло, маргарин, желета и др. Харесвани са поради много причини и заради специфичните им хранителни свойства
Така се приготвя кайма за съвършени кюфтенцаТака се приготвя кайма за съвършени кюфтенца
11 Април
Ако използвате месомелачка за приготвянето на кайма, то месото ще бъде изцяло смляно. При блендера то по-скоро ще стане смляно на паста. Ако искате обаче наистина сочна кайма, то използвайте остър нож и я накълцайте на ръка
Обезкостяване и пълнене на пъдпъдъци в седем лесни стъпкиОбезкостяване и пълнене на пъдпъдъци в седем лесни стъпки
11 Април
Обезкостяването на пъдпъдък е близко до това на обезкостяване на птица, но поради малките размери е малко по-трудно. Има няколко стъпки, през които се преминава, за да се обезкости пъдпъдъчето месо.
Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?
11 Април
Повечето кокоши яйца са бежови или бели, но се срещат и други цветове. Цветът на жълтъка също варира и до голяма степен зависи от хранителния режим на кокошката
Не запържвайте пресния лук и чесънНе запържвайте пресния лук и чесън
10 Април
При готвенето с пресен лук и пресен чесън не трябва да се прекалява с тяхното количество. Въпреки полезните съставки, които имат, тяхната консумация не се препоръчва за хора с нестабилни стомаси, гастрити и язви
Трикове за евтина супер храна в домашни условияТрикове за евтина супер храна в домашни условия
09 Април
Повечето от нас се притесняват, когато се заговори за здравословен начин на хранене и веднага започват да изчисляват как това може да срине бюджета у дома.
Най-честите грешки, които допускаме в кухнятаНай-честите грешки, които допускаме в кухнята
09 Април
Всеки познава поне 1 жена, която е идеалната домакиня. При нея всичко е подредено, чисто, а храната е толкова вкусна. Но дори и тя, идеалната домакиня, допуска грешки.
Пет храни, които вероятно не знаете, че може да приготвите в микровълнова фурнаПет храни, които вероятно не знаете, че може да приготвите в микровълнова фурна
08 Април
Тестата за печива в микровълнова фурна са малко или много сходни с обикновените, но в повечето случаи включват и по-голям брой яйца, така че се получава текстура, приличаща на тази за мъфини.
Как да съхраните гъби Масловка за дългоКак да съхраните гъби Масловка за дълго
05 Април
Има няколко начина за съхранението на масловки. Най-разпространеният от тях е сушенето. Не се препоръчва консервирането ѝ в буркани поради факта, че при недобро измиване могат да се съхранят бактерии по кожицата и гъбите да станат опасни за ядене.