Когато не сте професионален готвач, а ви предстои да посрещнете много гости, е нормално да изпаднете в ужас. Не се панирайте веднага! Посрещането на много хора е възможно, ако го организирате добре. Трябват ви на първо място желание, а след това някои знания.
Ако е възможно, помолете близки приятели да ви помогнат. Разпределете им задачите отрано, преценете къде е силата на всеки един от тях и им определете подходящи занимания.
Помислете отрано и за менюто. Нека то е разнообразно, за да отговаря на вкуса на повече хора. Включете здравословни храни и екзотични продукти. Така гостите ви ще останат доволни от посрещането.
Нека водещото във вашата организация да е да създадете кулинарно преживяване за вашите гости, но и същевременно да се представите на ниво. За целта заложете на познати за вас рецепти, който сте готвили многократно. Трябва ви рутината на приготвянето, тя пести много време и не води до изненади.
Ако ваша близка приятелка има сполучлива рецепта, взаимствайте от нея, нека тя подробно ви запознае с всяка тънкост на приготвянето. Спомнете си храната, която ви е впечатлила, когато сте пътували.

Потърсете рецептите за нея в кулинарните сайтове и прочетете коментарите за нея. Така ще узнаете дали и другите хора са на вашето мнение за качеството на ястието.
Отворете кулинарните сайтове и си набележете рецептата с най-висок рейтинг. Тя несъмнено ще ви гарантира добро представяне, а ако е възможно да я изпробвате поне веднъж преди основното събитие, ще сте подготвени.
Напазарувайте отрано продуктите, които не се развалят, а за накрая нека ви останат само тези, които са нетрайни. Помислете дали не е необходимо някой от продуктите да се заяви предварително, за да е наличен в определения ден. Пазарувайте от специализирани магазини, където качеството е на добро ниво и няма да имате изненади.
А когато вие и помощниците ви сте наясно с процеса и организацията, всичко върви към щастлив и успешен край.
Коментари