Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайни и съвети за перфектната закускаТайни и съвети за перфектната закуска
30 Юни
Тайната на перфектна закуска не са екзотичните съставки или сложните рецепти - това е в предварителното планиране.
Как да приготвим вкусни и здравословни плодови сокове?Как да приготвим вкусни и здравословни плодови сокове?
24 Юни
Приготвянето на плодов сок изглежда лесна задача, но истината е, че за да се получи вкусна, здравословна и качествена напитка, трябва да се имат предвид някои особености.
Топсъвети за перфектни палачинкиТопсъвети за перфектни палачинки
19 Юни
Перфектни палачинки, изпечени до златисто кафяво, с мека сърцевина и поднесени с любимото сладко или шоколад са мечтаната закуска и десерт за мнозина. А ето и как да ги приготвим точно такива
Съсипвате шампанското, като го слагате в хладилникаСъсипвате шампанското, като го слагате в хладилника
09 Юни
Ако обичате шампанското леко огладено, поставяйте го в кофа с лед, а не хладилника, съветва експертът Мари-Кристен Ослен. Тя казва, че в хладилника качествата на напитката изчезват.
Как да се храним здравословно и евтино през лятотоКак да се храним здравословно и евтино през лятото
08 Юни
Вижте няколко хитри начина, чрез които да си набавяте вкусна и здравословна храна през лятото, без това да тези на бюджета ви.
Богатството на националните хлябовеБогатството на националните хлябове
30 Май
Благодарение на пътуванията в чужбина и на все по-растящия брой ресторанти с чуждестранна кухня ние се запознаваме с хлябове от различни страни, както и със съответните национални ястия
Правила при приготвянето на сурови натурални плодови и зеленчукови соковеПравила при приготвянето на сурови натурални плодови и зеленчукови сокове
28 Май
Важно е приготвените плодови и зеленчукови напитки да бъдат консумирани веднага пак поради факта, че те ще започнат да губят част от витамините си.
Етапи в развитието на винотоЕтапи в развитието на виното
24 Май
Виното се произвежда от различни сортове грозде. В зависимост от технологичните качества на сорта на ферментация се подлага сокът или сокът заедно с твърдите части на гроздето. Преди да стане гроздето на вино, то преминава през 5 различни етапа.
Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?
21 Май
Реално погледнато в смути можем да превърнем почти цялото съдържание на нашия хладилник. Комбинациите на продуктите са безброй.
Технология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаемТехнология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаем
19 Май
Технологията на сушенето е вид консервиране, при което се цели да се създадат неблагоприятни условия за развиването на микроогранизмите.
Тестена кора около месото? Да, ако можеТестена кора около месото? Да, ако може
17 Май
Първоначално тестото е било предназначено да предпази месото от открития огън в пещта. Самото тесто не се е ядяло. То даже не е било и годно за ядене- направено само от брашно и вода и изпечено до твърдостта на тухла. Но когато го разсечеш, намираш вътре
Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?Защо бисквитите са първото, което приготвя всеки начинаещ готвач?
16 Май
Има три основни причини, поради които класовете на начинаещите готвачи започват с бисквитите - те се правят лесно, много са вкусни и не са скъпи. Затова всеки, който се учи да готви, може бързо да мине от най-простите бисквити към едни от най-фините
Добавки, които ще направят бульоните по-вкусниДобавки, които ще направят бульоните по-вкусни
16 Май
Има няколко вида бульони в зависимост от използваните продукти: зеленчуков, гъбен, костен, месно-костен, рибен и бульон от птици. Всички видове бульони могат да бъдат поднесени с добавка по избор