Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Премахване на миризмата от шкембе и вътрешностиПремахване на миризмата от шкембе и вътрешности
23 Март
Допреди не повече от пет години във всяка селска къща, а и в някои градскиm се отглеждаше поне по едно прасе. Днес нещата не стоят така и домашно отглежданите животни намаляват все повече.
Вреден ли е за здравето побелелият шоколадВреден ли е за здравето побелелият шоколад
23 Март
Ако сте любители на шоколадовите блокчета и фигурки, то със сигурност поне веднъж ви се е случвало да се окажете с изделия с избледнял цвят.
Кулинарни техники при месенето на козунакКулинарни техники при месенето на козунак
22 Март
Замесването на козунаци не е никак трудно, просто трябва да спазвате някои техники. Първо, ако имате възможност, си купете домашни продукти, особено яйцата и млякото. Те са най-важни за вкуса и качеството на вашия козунак.
Направете си сами цветни пръчициНаправете си сами цветни пръчици
16 Март
Захарните пръчици за оригинална идея за декорация на вашите сладкиши и десерти. Ето как се правят захарни пръчици в домашни условия.
Тайната на вкусните картофени крокетиТайната на вкусните картофени крокети
15 Март
Крокетите са истинска находка за заети и икономични домакини, които искат да се похвалят пред семейството си с вкусна храна, но не могат да отделят много време в кухнята
Какво е пестил и как се прави?Какво е пестил и как се прави?
14 Март
В България пестилът е известен още като габровски шоколад. Пестил се е приготвял често в миналото, а готовият продукт се продавал много скъпо.
Тайните на вкусното чевермеТайните на вкусното чеверме
14 Март
Чевермето представлява печено агне или друг вид месо на жар. То се приготвя по специфичен начин. Приготвянето на чеверме е трудоемко начинание. Трябва да имате търпение, става много бавно, но всичко си заслужава
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоСъвети за съхранение и консервиране на червено цвекло
13 Март
И както всички останали зеленчуци, така и цвеклото можем да си консервираме за зимата, за да ни е винаги под ръка.
Подправки, подходящи за домашна наденицаПодправки, подходящи за домашна наденица
12 Март
След като си направите наденица в домашни условия, ще имате на разположение едно уникално мезе за студените зимни вечери. Ако ви дойдат неканени гости, е необходимо само да нарежете приготвените наденици
Кулинарни тайни за вкусна баницаКулинарни тайни за вкусна баница
11 Март
Баницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже. Макар доста често да възниква спорът коя е истинската й родина - България или Гърция, то ние сме си я възприели като едно от националните ни ястия.
Няколко начина да навиете кифличкиНяколко начина да навиете кифлички
11 Март
Кифлички може да навиете по много начини - от лесни до по-трудоемки. Първият начин е стандартен и много лесен, разточвате обла кора, разрязвате на осем части и на всяка част откъм късата част слагате лъжичка сладко.
Тайните на вкусния патешки дробТайните на вкусния патешки дроб
10 Март
Патешкият дроб има почетно място на трапезата от дълги години. Ценен е заради уникалния си вкус и аромат.
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаиф
08 Март
Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество. Кадаифът всъщност е продукт, а не десерт.