Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме чесън и лук?Как да съхраняваме чесън и лук?
16 Април
1
Лукът и чесънът са важни компоненти в приготвянето на различни ястия, затова е важно да ги съхраняваме правилно. Ето как да съхраняваме лук и чесън.
Съхранение и консервиране на лещаСъхранение и консервиране на леща
13 Април
Пакетираната леща не съдържат натрий (сол), но консервираната леща има. Може да се намали натрия (солта), като консервираната леща се изплакне под течаща студена вода за няколко минути.
Тайните на вкусната агнешка карантияТайните на вкусната агнешка карантия
13 Април
Агнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ.
Подходящи подправки за сармиПодходящи подправки за сарми
12 Април
1
Сарми можете да направите с много и най-различни подправки според вкуса Ви. Подправките избираме и в зависимост от това дали сармите са с прясно зеле, кисело зеле или лозови листа
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Праз лукът може да използвате в много и най-различни ястия. Той е заместител на лука и може да се консумира сготвен или суров. Всяка част от праз лука може да се яде.
Направете си така кайма от дивечНаправете си така кайма от дивеч
06 Април
Ако веднъж сте опитвали месо от дивеч, знаете, че то е изключително вкусно и си има определен начин за приготвяне. Много вкусна и ароматна е каймата от дивеч
Не е ли гениално? Да омесиш козунак на конци в пералнятаНе е ли гениално? Да омесиш козунак на конци в пералнята
06 Април
Според традициите не може да посрещнем Великден без козунак, но за да стане наистина вкусен, трябва да бъде омесен добре. За неговото месене обаче има и много по-хитър начин, като се не измъчвате ръцете си.
Сосове за пуешко месоСосове за пуешко месо
06 Април
Пуешкото месо можем да овкусим с много и най-различни сосове. Те мога да бъдат сладки, сладко-кисели или зеленчукови със сметана, бяло и червено вино
Ето как да боядисате красиви и шарени яйца на водна параЕто как да боядисате красиви и шарени яйца на водна пара
05 Април
На Велики четвъртък и на Велика събота по традиция боядисваме яйцата, с които ще се чукаме на Великден. Но ако старите методи за боядисваме отдавна са ви омръзнали, представяме ви по-креативен начин да се подготвите за празника.
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
На първо място продуктите, с които готвите мусака, трябва да бъдат качествени. Без съмнение това е критерий, който важи за всяка една гозба, за да бъде сполучлива.
Кулинарни тайни и трикове при приготвянето на баклаКулинарни тайни и трикове при приготвянето на бакла
03 Април
От бакла можете да приготвите освен салати, супи, яхнии, още и пастет и други вкусотийки. Тя идеално се съчетава с различни видове сирена, шунка и други колбаси
Какво да сготвя набързо и евтиноКакво да сготвя набързо и евтино
30 Март
Случва ли ви се често някоя от приятелките ви да се оплаче от недостиг на време или средства, така че хем да разнообразява менюто у дома, хем то да е вкусно и не на последно място полезно. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат
Подходящи Мезета за МентаПодходящи Мезета за Мента
30 Март
Ментата е интересна на вкус напитка и различните хора я комбинират с различни мезета. Вкусът на тази свежа алкохолна напитка се съчетава прекрасно с различни ядки. Те може да се консумират сурови, печени, анай-добре - захаросани