Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Първият път със суши – съвети за начинаещиПървият път със суши – съвети за начинаещи
18 Август
Глобализацията ни помага свободно да се наслаждаваме на едни от най-вкусните специалитети от цял свят на родна почва. Една от най-обичаните и ценени екзотични храни определено е сушито.
Гответе като шеф у дома със Су вид техникаГответе като шеф у дома със Су вид техника
17 Август
Готварската техника Су вид буквално означава под вакуум. Сред големите готвачи е позната отдавна, но този метод на готвене вече навлиза и в домовете на обикновените домакини
Ценни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазараЦенни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазара
14 Август
Лятото е сезонът с най-много плодове. И въпреки че пазарите и магазините преливат от всевъзможни плодове, за жалост, невинаги те са добре узрели. С тези ценни съвети обаче можете да различите зрелите от незрелите плодчета.
Седем супер съвета за готвене с каймаСедем супер съвета за готвене с кайма
12 Август
Има много вкусни и изкушаващи рецепти с кайма. При приготвянето им обаче трябва да се съобразим с няколко неща.
Спасете се от горещините в кухнята с тези съветиСпасете се от горещините в кухнята с тези съвети
09 Август
Макар че температурите навън минават 30 градуса, не може да останем гладни и да не прекараме известно време над печката в горещините. Но има начин да се спасите от топлината в кухнята, следвайки няколко практични съвети.
Кои са златните техники за идеално бланширанеКои са златните техники за идеално бланширане
05 Август
Вижте кои са златните техники за идеално бланширане, както и по колко време да обработвате различните храни.
Вижте тези 3 хитри начина да махнете горчивината на краставицитеВижте тези 3 хитри начина да махнете горчивината на краставиците
02 Август
Лятото е сезонът на краставиците. На таратор, на салата, без никаква предварителна подготовка, всички обичат вкусния и сочен зеленчук. Има обаче един доста неприятен момент, когато отхапваме и усещаме неприятен горчив вкус. Това може със сигурност да разв
Любов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял святЛюбов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял свят
01 Август
Човечеството произвежда сирене от най-дълбока древност. Световната кулинария познава буквално хиляди видове от млечния продукт. Точно поради тази причина са въведени и различни класификации, за да можем да ги разграничаваме.
Белите картофите? Лишавате се от най-ценната им част!Белите картофите? Лишавате се от най-ценната им част!
30 Юли
Всеобщо прието е картофите да се консумират, след като бъдат обелени. Но точно това според някои специалисти по хранене е груба грешка.
Най-популярните подправки в арабската кухняНай-популярните подправки в арабската кухня
26 Юли
Без капка преувеличение, арабската кухня е една от най-вкусните в целият свят. Нейният специфичен и екзотичен за европейското небце вкус я правят любима на милиони хора на всички континенти.
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
1
Вкусът на една супа зависи от употребяваните суровини, от вида и концентрацията ѝ. Но не на последно място, както казват бабите, зависи и от умението на готвача. Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Подправки, подходящи за скараПодправки, подходящи за скара
23 Юли
Едно от най-приятните забавления през лятото, е седенето с компания в близост до домашното барбекю. Готвенето на скара може да се погледне и като древна традиция. Все пак човек готви на открито от началото на времето.
Сода за хляб срещу бакпулвер. Каква е разликата?Сода за хляб срещу бакпулвер. Каква е разликата?
08 Юли
Станете по-добър хлебар, като научите истинските разлики между бакпулвера и содата за хляб. Не забравяйте, че печенето е химия и се изисква практика, опит и грешки и готовност за учене, за да се успее.