Агнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ.
Когато говорим за карантия, имаме предвид черен дроб, бъбречета, момици, сърце, бял дроб, чревца) Важно е да се почистят много добре, за да падне неприятната миризма.
Белият дроб задължително се накусва 30 минути в гореща вода и след това се вари около 30 минути. Черният дроб не изисква кой знае какви приготовления, но чревцата са си цяло изкуство за справяне. Важно е да ги измиете и отвътре и отвън и след това ги сварете в солена вода за около 15 минути. Измийте ги с оцет и отново ги сварете.
Накисването на карантията във вода с оцет като цяло помага да се отнеме от тежката миризма при готвенето.
Сърцето изисква да му се махне дебелото и кръвоносните съдове и да се нареже на 2 половини. Него също можете да сварите, за да стане по-крехко.
Бъбреците и момиците се почистват много добре и също се накисват и варят.
Всички тези дреболии можете да метнете на скарата или да направите на дроб сарма.
Те вървят добре с лимонов сок и пикантна подправка.
Със сигурност вкусът е страхотен, ако ги почистите и сготвите правилно.
Разгледайе и нашите вкусни предложения за:
- или агнешка чорба;
Коментари