Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на Вкусната Млечна Баница

Тайните на Вкусната Млечна Баница

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532493
Тайните на Вкусната Млечна Баница

Вкусна млечна баница можете да приготвите бързо и много лесно. Има много варианти за приготвянето на млечна баница. Бихте могли да я приготвите с готови кори.

Но най-вкусният вариант е да приготвите млечната баница с домашно приготвени кори. Други варианти за приготвянето на млечна баница са вместо кори да използвате юфка, натрошени кори, макарони, кускус.

Когато приготвяте млечна баница можете да използвате прегъване на корите подобно на рецептите за баклава. Прегънатите кори приличат на хармоника. По този начин млечната баница изглежда по-интересна с хрупкави връхчета на корите.

Ако правите млечна баница с макарони, първо трябва да ги сварите и отцедите добре, преди да ги смесите с останалите продукти. Много вкусна млечна баница ще се получи ако към сварените макарони прибавите извара, масло, захар и яйца, разбити с миксер. Накрая отгоре полейте със смес от сметана и грис.

Тайните на Вкусната Млечна Баница
Снимка: Добринка Петкова

Когато правите млечна баница с готови кори винаги слагайте отгоре няколко парченца масло преди да започнете да я печете.

Млечна баница можете да направите със сирене, извара, със захар или да смесите извара и захар в една рецепта. За любителите на смесването на вкусовете сладко и солено баницата става невероятно вкусна.

Млечната баница винаги се разрязва на парчета, когато вече е изстинала. Парчетата идеално се комбинират със сладолед, мед или друго сладко по ваш вкус и избор.

Когато правите млечна баница с домашни яйца, тя ще има наситен жълт цвят.

Тайните на Вкусната Млечна Баница
Снимка: Галя Николова

За приготвянето на сладка млечна баница е по-добре да използвате пудра захар. Тя много бързо и лесно се разтваря, когато я разбърквате с яйцата. Ако нямате пудра захар, е по-добре да си направите сами, отколкото да купувате готова.

Това можете да направите много лесно. Вземете захар на кристали и кафемелачка и просто смелете захарта. Става много бързо и лесно и сте сигурни, че няма допълнителни добавки, както ще има пудра захарта от магазина.

Можете да използвате кафява захар, която е много по-полезна от бялата захар. Бихте могли да използвате мед или смес от захар и мед.

Вкусна млечна баница можете да приготвите и с карамел, юфка и различни плънки. Карамелът в случая е основата на млечната баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest