Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тънкости при готвенето на праз лук

Тънкости при готвенето на праз лук

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532

Празът може да използвате в много и най-различни ястия. Той е заместител на лука и може да се консумира сготвен или суров. Всяка част от праз лука може да се яде, но повечето хора обичат най-много бялата част от корена нагоре и следващата по-светло зелена част. Най-горната част повечето хора изхвърлят, но някои опитни готвачи я използват за приготвяне на зеленчуков бульон.

Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив.

Праз лукът можете за използвате за приготвяне на крем супи, различни запеканки, печен като гарнитура към различни видове месо или в различни салати. Комбинациите са много и всяка си има своя интересен и различен вкус.

Праз лукът можете да комбинирате с ориз на фурна, да го запържите с яйца, можете да приготвите различни супи в комбинация с много зеленчуци. Можете да приготвите и огретен с картофи и праз лук.

Друга интересна комбинация е праз лук с боб и бекон на фурна. Дори зелевите сармички са по-вкусни, ако ги приготвите с праз лук. Можете да приготвите и кавърма с праз лук или пък да го сготвите с кисело зеле и ориз.

Праз лукът можете да комбинирате с пилешко месо, свинско месо и класическата комбинация с агнешко месо. Невероятно вкусна е и баницата, когато е приготвена с праз лук.

Праз лук можете да комбинирате с гъби, маслини, спагети и още много вкусни комбинации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен