Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящи мезета за водкаПодходящи мезета за водка
25 Април
1
Водката може да се ползва основно в коктейли, но в страни, които харесват водката (Русия и Полша), тя винаги е придружена от храна. По принцип всичко опушено, мариновано или изсушено, работи добре с водката.
Подходящи гарнитури за шишчетаПодходящи гарнитури за шишчета
25 Април
Преди обаче да метнете сочните шишчета на скарата или барбекюто, трябва да помислите и за гарнитурата. Защото печено шишче без гарнитура е като лято без студена бира!
Как се бели авокадоКак се бели авокадо
23 Април
Има няколко стъпки, които се следват за по-бързо и лесно белене на авокадо.
Да си опушим сами сланинаДа си опушим сами сланина
23 Април
Преди да опушите сланината, я нарежете на парчета. Те могат да бъдат под формата на квадрат или правоъгълник. Следва осоляването на сланината. Температурата, при която се опушва сланина, е от. . .
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракуда
22 Април
1
Каракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека.
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонСъвети за приготвяне на прясна риба Тон
21 Април
Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея. Можем да я приготвим на скара, пържена, грил тиган, на фурна, в салати и с различни сосове и маринати.
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаКулинарни тайни за вкусна агнешка главичка
20 Април
Агнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа.
Тайните на Вкусната Млечна БаницаТайните на Вкусната Млечна Баница
20 Април
Вкусна млечна баница можете да приготвите бързо и много лесно. Има много варианти за приготвянето на млечна баница. Бихте могли да я приготвите с готови кори.
Как се почиства и готви калканКак се почиства и готви калкан
20 Април
Калканът е една от най-вкусните морски риби, а за да си я приготвим сами, трябва и да можем да я изчистим. За традиционалистите най-вкусния вариант си остава пържената риба в златисто олио.
Как да си опушим сьомгаКак да си опушим сьомга
20 Април
Домашно пушена сьомга можем да си приготвим и без да имаме уред за опушване. Това е най-лесният начин, но почти никой няма вкъщи подобен уред.
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Месото от пъдпъдъци и по-жилаво и сухо, както е при всички дивечови птици. Затова е добре месото им да престои в марината на няколко часа преди да го сготвите.
Хитринки при готвенето на пача чорбаХитринки при готвенето на пача чорба
19 Април
1
Пача чорба е специфично ястие, което не се харесва на всеки. Много хора се отказват от тази вкуснотия, защото мислят какво има в нея, а не за невероятният й вкус.
Да си направим пушено пилеДа си направим пушено пиле
19 Април
Пушеното пиле има страхотен вкус и много приятен аромат. Процесът на опушване и съхрание на пушеното пилешко месо включва Е-та и консерванти. Затова е най-добре да си направите пушено пиле сами в домашни условия.