Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешки дреболийки - важните кулинарни правила при готвенето им!Пилешки дреболийки - важните кулинарни правила при готвенето им!
05 Юни
Знаете ли, че пилешките воденички подобряват зрението, а пилешките дробчета са препоръчителна храна за деца и бременни. Вижте как се готвят най-правилно пилешките дреболийки.
За и против мини фурнитеЗа и против мини фурните
03 Юни
1
Много хора в домовете си имат голяма готварска печка, но това не винаги е необходимо. Ето защо много хора се чудят дали да не си вземат минат фурна.
Как да приготвим нудълс в уок тиган?Как да приготвим нудълс в уок тиган?
01 Юни
Уок е китайски тиган с тесни основи и високи стръмни страни. Освен зеленчуци и месо, в уок тигана може да се приготвя и паста (макаронени изделия).
Подправки, подходящи за нахутПодправки, подходящи за нахут
31 Май
Нахут можете да сготвите сварен или печен на фурна. Можете да сложите нахут в различни супи и ястия. Хахутът се комбинира и с някои варива. Подходящи са различни подправки, когато използвате нахут.
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
30 Май
Важно е да знаете кои готвени ястия могат да се замразяват, без да променят вкуса си след размразяване.
Температура на сервиране на винотоТемпература на сервиране на виното
30 Май
При различните вина има различна температура, която е подходяща са сервиране. Температурата на сервиране е изключително важна за отключването на пълния вкус на виното.
Кои риби могат да се приготвят на параКои риби могат да се приготвят на пара
27 Май
Приготвена на пара, рибата ще бъде по-полезна от пържената и по-вкусна от варената, тъй като ще задържи повече хранителни вещества.
Позабравеното калоферче е майсторска подправка. Ето в кои ястия се добавя!Позабравеното калоферче е майсторска подправка. Ето в кои ястия се добавя!
26 Май
Калоферчето има много специфичен аромат, които може да се сравни с уханието на джоджен и лимон. Някога то се използваше в много гозбички, които обичайно се подправят с розмарин или маточина, но днес е позабравено незаслужено от младите домакини.
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
26 Май
Стевията е заместител на захарта, но е без калории. Създадена е от растението стевия. Стевията е популярна сред любителите на здравословното хранене, спазващите диета и диабетиците, защото не повишава нивата на кръвната захар.
Как да консервираме бобКак да консервираме боб
25 Май
Консервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб.
Как да направя пилешкото месо крехко?Как да направя пилешкото месо крехко?
25 Май
Не е трудно да приготвите крехко и сочно пиле. Достатъчно е просто да се водите от няколко лесни техники.
Люлякът в кухнятаЛюлякът в кухнята
22 Май
Много хора берат люляк само за да напълнят домовете си с пролетна свежест и едва ли подозират, че люлякът е и целебно средство, а и великолепен начин за ароматизиране на блюда.
Кога се слага алкохол в ястиятаКога се слага алкохол в ястията
22 Май
При готвенето с алкохол трябва да се съобрази на какво ястие какъв алкохол би подхождало. Златно правило е Каквото е в чашата, това трябва да е и в чинията!