Калоферчето е красиво растение, което произхожда от Средиземноморието, но днес може да се срещне в различни европейски страни. То се цени не само заради лечебните му качества, но и заради листата му, които се използват в кулинарията като подправка.
Калоферчето има много специфичен аромат, които може да се сравни с уханието на джоджен и лимон. Някога то се използваше в много гозбички, които обичайно се подправят с розмарин или маточина, но днес е позабравено незаслужено от младите домакини. А не бива да е така, защото то може да превърне и най-обикновената яхния във вълшебно блюдо.
Вижте в галерията ни в кои ястия успешно можете да добавяте калоферче, но не прекалявайте с количеството, защото то притежава леко нагарчаща нотка, заради която трябва да сте пестеливи с употребата му.
Коментари