Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Не на бъркотията в кухнята! Следвайте тези съветиНе на бъркотията в кухнята! Следвайте тези съвети
16 Юли
Вие готвите вкусно, имате дори собствен кулинарен почерк, притежавате не само удобна кухня, но и всички новости за нея, облекчаващи труда ви. Захванете ли се за работа обаче, около вас настъпва хаос.
Плодовата салата през лятото - перфектният лек и здравословен десерт!Плодовата салата през лятото - перфектният лек и здравословен десерт!
16 Юли
Плодовата салата е идеалният вариант за лек и здравословен десерт, който ще се превърне в отлична алтернатива на висококалоричните торти и сладкиши
Средства за желиранеСредства за желиране
16 Юли
За да се сгъсти течната консистенция от суровата маса на мармаладите, конфитюрите или желетата, е необходимо средство за желиране. В търговската мрежа се предлага огромно разнообразие от продукти
Кулинарни техники за рязанеКулинарни техники за рязане
14 Юли
За приготвянето на различни кулинарни специалитети е нужно освен любов и въображение в кухнята, но и да се запознаем и със специалните кулинарни умения и техники за рязане.
Какво можем да си направим с пасатор?Какво можем да си направим с пасатор?
12 Юли
Пасаторът представлява малък електродомакински уред и голям помощник в кухнята. Основното му предназначение е да смесва твърди с течни храни и смилане на някои продукти.
Подходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желетаПодходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желета
10 Юли
Особено подходящи за консервиране на мармалади, конфитюри и желета са бурканите с така наречените Twist-off Glassern. Това са буркани, чиито капачки с половин завъртане плътно затварят буркана. Непременно трябва да използвате такива буркани, когато
Красиви идеи за поднасяне на плата с мезетаКрасиви идеи за поднасяне на плата с мезета
09 Юли
Ние, българите, обичаме да си угаждаме и затова много често обичаме да си похапваме мезета. За красиви плата подреждате всичко по цвят - започнете първо от единия вид салам, след това другия и така нататък
Как да стопим шоколад в микровълнова печка?Как да стопим шоколад в микровълнова печка?
26 Юни
Нарежете шоколада на малки парченца с назъбен нож. Ако се опитате да разтопите цял шоколадов бар, е по-вероятно да изгори. Чрез нарязването на шоколада на малки парченца той ще се стопи по-равномерно.
Как да готвим чисто в кухнята?Как да готвим чисто в кухнята?
21 Юни
Вие готвите вкусно, имате страхотна кухня и всички новости за нея, облекчаващи труда ви. Захванете ли се за работа обича - всичко покрай вас се превръща в хаос: мръсни вилици по пода, пълна мивка с чинии, петна по плота и пода и т. н.
Пет признака, че е крайно време да изхвърлите стария тиганПет признака, че е крайно време да изхвърлите стария тиган
20 Юни
Много от нас имат навика да пазят в кухнята си тави, тенджери и всякакви други съдове за готвене, които вече не са подходящи за употреба.
Вижте тук класацията с най-полезните мазнини за готвенеВижте тук класацията с най-полезните мазнини за готвене
19 Юни
Според препоръките на Световната здравна организация мазнините в менюто ни не трябва да надвишават 30 процента. В това число влиза и мазнината, с която готвим и овкусяваме салатите си.
Как се приготвя терин?Как се приготвя терин?
18 Юни
Продуктите, които се използват при приготвянето на терин, обикновено се смилат на кайма, нарязват се на пластинки или пък се съчетават двата начина.
С този трик ще сварите царевицата само за 8 минутиС този трик ще сварите царевицата само за 8 минути
16 Юни
С трикът, който може да прочетете тук, ще приготвяте царевицата само за 8 минути и няма да е необходимо да чакате, за да се насладите на вкуса ѝ.