Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Традиционни подправки и водорасли в японската кухня

Традиционни подправки и водорасли в японската кухня

1 от 8 Снимки

1. Уасаби


Няма как суши и сашими да бъдат поднесени на масата без уасаби. Тази откровено лютива подправка, която се прави от подобно на хряна растение, обикновено се смесва със соев сос, за да се избегне огнената ѝ сила. Дори и да пробате уасабито в чист вариант, за разлика от лютите чили чушки, лютивината му бързоще изчезва, защото то действа на различни рецептори в устната кухина.

Така както подправки като канела, кардамон и кориандър са характерни за овкусяването на арабските ястия, и както лютите чили чушки са се превърнали в неразделна част от мексиканската кухня, така и Япония се слави със своите уникални аромати и вкусове, които добавя на своите специалитети.

Характерни за нея са не само подправки като джинджифилът и сосове и пасти като соевия сос и уасабито, но и разноообразни водорасли, които традиционио присъстват в световноизвестните суши, сашими и темпура.

Ако искате да внесете малко екзотика в своето меню и да се научите да приготвяте своите ястия по японски маниер, е добре да знаете какви са традиционните подправки, сосове, пасти и водорасли, които се използват в Япония. В горната галерия вижте някои от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати