Gotvach.bg»Избрани Колекции»Традиционни Родопски Ястия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


5

Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....

Почистеният и измит фасул се поставя в съд и се залива със студена вода. След 10-12 часа се изплаква и поставя в пръстено гърне.
Към него се прибавят...

В купичка счукваме яйцата и прибавяме сол. Разбиваме ги за минутка-две на ръка.
Към разбитите яйца прибавяме киселото мляко и отново разбъркваме...

Родопски марудници, които да гарнирате със солена или сладка плънка.
Разбъркват се яйцата със захарта и солта....

Ако обичаш родопската кухня, опитай непременно и тези родопски катми, нашите родопски марудници или си направи един родопски клин....

Докато загрява фурната, Родопските рогчета втасват още веднъж и печем до зачервяване.
Рецептата е на Иван Звездев....

Загряваме маслото, в него за 4-5 секунди запържваме останалия червен пипер и поливаме родопския кешкек отгоре.
Сервираме кешкека веднага....

3
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: