Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопски рогчета
Докато загрява фурната, Родопските рогчета втасват още веднъж и печем до зачервяване.
Рецептата е на Иван Звездев....
Родопски гюзлеми
*Родопските гюзлеми могат да се приготвят и без мая, тогава се мажат с масло и мас много обилно, за да не станат сухи....
Родопски локумкиРазтопяваме свинската мас и към нея добавяме солта, 1 ч.л.л захар, яйцето и газираната вода. Разбиваме и малко по малко добавяме брашното, смесено...
1
Родопски Кешкек
Загряваме маслото, в него за 4-5 секунди запържваме останалия червен пипер и поливаме родопския кешкек отгоре.
Сервираме кешкека веднага....
Родопски качамак
В литър вода се разтваря брашното.
А другият литър вода се слага да заври заедно с маслото.
Като заври, постепенно се добавя разтвореното...
Родопски кашникТавичка се намазва с масло.
Отделно се разбърква брашното с водата и сол. Сместа се изсипва в тавичка и отгоре се нареждат ситно нарязани картофи...
1
Родопски катъкКиселото мляко се изцежда през марля 5-6 часа.
Изсипва се върху натрошено сирене.
Добавя се ситно нарязан чесън.
Овкусява се с копър,...
1
Родопски пареник
Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху тях...
Родопски прасникМесото се сварява напълно в солена вода, след това се нарязва на парчета и се накъсва.
Картофите се обелват, измиват, слагат се в тенджера и се...
2
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: