Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционни Родопски Ястия

Традиционни Родопски Ястия

Прегледай всички 66 авторски предложения относно традиционни родопски ястия в Gotvach.bg.
Родопски БрашненикРодопски БрашненикРодопският Брашненик е много вкусен....
Родопски колачетаРодопски колачета
При мен се получиха 18 бр. родопски колачета....
Родопски рогчетаРодопски рогчета
Докато загрява фурната, Родопските рогчета втасват още веднъж и печем до зачервяване. Рецептата е на Иван Звездев....
Родопски гюзлемиРодопски гюзлеми
*Родопските гюзлеми могат да се приготвят и без мая, тогава се мажат с масло и мас много обилно, за да не станат сухи....
Родопски локумкиРодопски локумки
1
Разтопяваме свинската мас и към нея добавяме солта, 1 ч.л.л захар, яйцето и газираната вода. Разбиваме и малко по малко добавяме брашното, смесено...
Родопски КешкекРодопски Кешкек
Загряваме маслото, в него за 4-5 секунди запържваме останалия червен пипер и поливаме родопския кешкек отгоре. Сервираме кешкека веднага....
Родопски ЧомлекРодопски Чомлек
2
Като заври, се намалява на 180°C и родопския чомлек се пече 3-4 часа....
Родопски качамакРодопски качамак
В литър вода се разтваря брашното. А другият литър вода се слага да заври заедно с маслото. Като заври, постепенно се добавя разтвореното...
Родопски кашникРодопски кашник
1
Тавичка се намазва с масло. Отделно се разбърква брашното с водата и сол. Сместа се изсипва в тавичка и отгоре се нареждат ситно нарязани картофи...
Родопски катъкРодопски катък
1
Киселото мляко се изцежда през марля 5-6 часа. Изсипва се върху натрошено сирене. Добавя се ситно нарязан чесън. Овкусява се с копър,...
Родопски пареникРодопски пареник
Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху тях...
Родопски прасникРодопски прасник
2
Месото се сварява напълно в солена вода, след това се нарязва на парчета и се накъсва. Картофите се обелват, измиват, слагат се в тенджера и се...

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: