Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопски ГоленикПочистваме спанака, нарязваме на ситно и леко задушаваме в маслото.
Към него добавяме ориза с малко вода.
Оставяме така да къкри, докато самият...
Родопски пареник
Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху тях...
Родопски кашникТавичка се намазва с масло.
Отделно се разбърква брашното с водата и сол. Сместа се изсипва в тавичка и отгоре се нареждат ситно нарязани картофи...
1
Родопски кюфтетаСмиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо.
Рендосваме...
1
Сач по родопскиМесото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио.
След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина или...
1
Картофи по родопскиПъхнете картофите по родопски да се пекат до приятен загар в умерено загряна фурна....
1
Сирене по родопски
Нарязваме на дребно лука и доматите и ги задушаваме в намазнен съд.
След това слагаме нарязаното на филийки сирене и поръсваме с накълцан магданоз...
Ачма по родопскиРазбъркваме маята с водата и прясното мляко и към тях добавяме яйцето, солта, захарта, разтопеното масло и замесваме умерено твърдо тесто като постепенно...
1
Бабин родопски пататник
Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност, след което се обелват и се настъргват. Към тях се добавя настърганият лук.
Към сместа се...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: