Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Традиционни подправки и водорасли в японската кухня

Традиционни подправки и водорасли в японската кухня

2 от 8 Снимки

2. Шога


Това всъщност е обикновеният корен от джинджифил, който можем да видим и в повечето магазини у нас. Той се използва най-вече изцеден за приготвянето на редица японски специалитети.

Така както подправки като канела, кардамон и кориандър са характерни за овкусяването на арабските ястия, и както лютите чили чушки са се превърнали в неразделна част от мексиканската кухня, така и Япония се слави със своите уникални аромати и вкусове, които добавя на своите специалитети.

Характерни за нея са не само подправки като джинджифилът и сосове и пасти като соевия сос и уасабито, но и разноообразни водорасли, които традиционио присъстват в световноизвестните суши, сашими и темпура.

Ако искате да внесете малко екзотика в своето меню и да се научите да приготвяте своите ястия по японски маниер, е добре да знаете какви са традиционните подправки, сосове, пасти и водорасли, които се използват в Япония. В горната галерия вижте някои от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати