Gotvach.bg»Избрани Колекции»Родопска Кухня
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопска Кухня

Родопска Кухня

Открий всички 55 подбрани съвети относно родопска кухня в Gotvach.bg.
Родопска баницаРодопска баницаси почине 15 минути, след което го разделете на малки топчета, т.нар гьозлемета, и ги разточете на кори с големината на тавата, в която ще печете родопската...
Родопска кавърмаРодопска кавърма
3
Месото се нарязва на дребни късове. Запържете го в малко мазнина. Към него добавете нарязания на полумесеци лук. След това последователно прибавете...
Родопска супаРодопска супа
2
Прясното мляко се смесва със водата и се слага на котлона да заври. На тънка струя се прибавя царевичното брашно. Супата се осолява и се вари...
Родопска яхнияРодопска яхния
В тенджера налейте около 2 литра вода, прибавете сол на вкус и поставете на огъня да заври. Обелете и нарежете картофите на по-едри кубчета, прибавете...
Родопска закускаРодопска закуска
5
В купа се изсипват киселото мляко, изварата и майонезата. Прибавя се нарязаният на ситно чесън и се овкусява с подправките. Разбърква се и се...
Родопска траханаРодопска трахана
2
Бобът се накисва от вечерта с вода и така трябва до престои цяла нощ. Изхвърля се водата и бобът се слага в херметическа тенджера, добавя се настърганият...
Родопска салатаРодопска салата
1
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, олио, нарязан на ситно зелен лук и накълцан магданоз. Бобът се сварява...
Родопска МусакаРодопска Мусака
Залейте родопската мусака със сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути....
Родопска ТопеницаРодопска Топеница
1
Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично...
Родопска баклаваРодопска баклава
Към брашното се налива по малко олио и се бърка до получаване на хомогенна смес и изчерпване на олиото. Добавя се и содата. От полученото тесто...
Родопска КапамаРодопска Капама
Кокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не...
Родопска БрънзаРодопска Брънза
Парченцата сирене се смесват с изварата и Родопската брънза е готова....

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: