Gotvach.bg»Избрани Колекции»Родопска Кухня
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопска баницаси почине 15 минути, след което го разделете на малки топчета, т.нар гьозлемета, и ги разточете на кори с големината на тавата, в която ще печете родопската...
Родопска кавърмаМесото се нарязва на дребни късове. Запържете го в малко мазнина. Към него добавете нарязания на полумесеци лук.
След това последователно прибавете...
3
Родопска супаПрясното мляко се смесва със водата и се слага на котлона да заври. На тънка струя се прибавя царевичното брашно.
Супата се осолява и се вари...
2
Родопска яхния
В тенджера налейте около 2 литра вода, прибавете сол на вкус и поставете на огъня да заври.
Обелете и нарежете картофите на по-едри кубчета, прибавете...
Родопска закускаВ купа се изсипват киселото мляко, изварата и майонезата. Прибавя се нарязаният на ситно чесън и се овкусява с подправките.
Разбърква се и се...
5
Родопска траханаБобът се накисва от вечерта с вода и така трябва до престои цяла нощ.
Изхвърля се водата и бобът се слага в херметическа тенджера, добавя се настърганият...
2
Родопска салатаКартофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, олио, нарязан на ситно зелен лук и накълцан магданоз.
Бобът се сварява...
1
Родопска Мусака
Залейте родопската мусака със сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути....
Родопска ТопеницаНарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично...
1
Родопска баклава
Към брашното се налива по малко олио и се бърка до получаване на хомогенна смес и изчерпване на олиото. Добавя се и содата.
От полученото тесто...
Родопска Капама
Кокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не...
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: