Gotvach.bg»Избрани Колекции»Банска Кухня
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Банска КапамаНарязваме зелето и го обезсоляваме като го накиснем във вода, след което го изстискваме много добре от водата.
Запържваме ориза с черен пипер....
Банска КавърмаЗа почитателите на пикантната кухня добавяме и ситно нарязаната лютa чушка, на която сме отстранили семенната част....
1
Бански Кукурини
Разбиваме яйцето с водата, олиото и солта.
На етапи добавяме и брашното и омесваме меко тесто, което връщаме в купата. Покриваме го с кърпа и...
Бански чомлекНарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет.
В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета...
4
Бански суджукСвинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина...
2
Старец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете...
Попарник по бански
Пресейте брашното и направете кладенче в него. Маята се разтваря в хладка вода и се сипва в кладенчето. Прибавете солта и яйцето. Замесете меко тесто...
Сарми по банскиБанските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
3
Капама по банскиЯстието се приготвя в голяма пръстена тенджера.
Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете...
6
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: