Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Банска Кухня

Банска Кухня

Прегледай всички 12 избрани предложения относно банска кухня в Gotvach.bg.
Банска КапамаБанска КапамаНарязваме зелето и го обезсоляваме като го накиснем във вода, след което го изстискваме много добре от водата. Запържваме ориза с черен пипер....
Банска КавърмаБанска Кавърма
1
За почитателите на пикантната кухня добавяме и ситно нарязаната лютa чушка, на която сме отстранили семенната част....
Бански КукуриниБански Кукурини
Разбиваме яйцето с водата, олиото и солта. На етапи добавяме и брашното и омесваме меко тесто, което връщаме в купата. Покриваме го с кърпа и...
Бански старецБански старец
6
Банският старец се поднася нарязан на тънки филийки....
Бански чомлекБански чомлек
4
Нарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет. В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета...
Бански суджукБански суджук
2
Свинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина...
Бабек по банскиБабек по бански
След май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел....
Старец по банскиСтарец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по банскиСирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете...
Попарник по банскиПопарник по бански
Пресейте брашното и направете кладенче в него. Маята се разтваря в хладка вода и се сипва в кладенчето. Прибавете солта и яйцето. Замесете меко тесто...
Сарми по банскиСарми по бански
3
Банските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
Капама по банскиКапама по бански
6
Ястието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете...

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: