Gotvach.bg»Избрани Колекции»Странджанска Кухня
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пикантна разядка по странджански в бурканиПикантната разядка по странджански в буркани е идеално мезе за ракия зимата!...
Супа-пача по Странджански с говежди и свински крака
В подсолена вода сваряваме заедно изчистените (от копитата крака) и измити говежди крачета, свински крачета, уши и опашки.
Прецеждаме бульона,...
Странджанска яхния
Поднесете странджанската яхния върху картофено пюре, приготвено от пасираните сварени картофи, овкусени и объркани с масло....
Странджанска салатаПоднесете Странджанската салата с прясно накълцан магданоз и по възможност, с по една ракийка....
2
Странджанска кавърма
Нарязваме месото на парчета и го запържваме в загрятото олио.
Прибавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме за кратко.
Добавяме нарязаните...
Странджанска пача
Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона.
Отделяме...
Странджанска курбан чорба
Нарежете тлъстото агнешко месо на хапки, залейте го с около 2 - 2.5 л студена вода. Добавете цялата глава лук и корена от магданоз без да ги режете...
Странджанско дядоКаймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер.
Пълнят се свинските стомаси или чревца...
1
Страндженска пърленка
Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути.
Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода, олиото...
СтранджанкиПрясно смляната кайма омесете добре с подправките и половината газирана вода и оставете да престои в купа с капак.
На още 2 или 3 пъти добавете...
2
Зелник по странджански
При готовност извадете, напръскайте с вода и хубаво увийте в чиста кърпа, за да се задуши и омекне зелникът по странджански....
Кебап по СтранджанскиНакрая добавяме нарязаните на ивички краставичките и чубрицата, задушавам още 5 минути и сервирам кебап по Странджански с гарнитура от картофи....
1
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: