Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Милинка по странджанскиЗамесваме тесто от продуктите, като отделяме жълтъка за намазване. Късаме топчета, които овалваме в олио. Подреждаме ги в тавата, като оставяме малко...
Филе по странджански
Нарежете месото надлъжно на порционни парчета. Начукайте ги, за да ги изтъните, и им придайте елипсовидна форма. Поръсете ги със сол и пипер и ги...
Кавърма по странджански
Кавърмата по странджански се поднася, докато е топла, в саханче или гювече....
Лангиди по странджанскиИзпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване. Поднесете ги с мед....
3
Традиционен Странджански ЗелникТрадиционният Странджански Зелник се пече около 40 ми. или до приятен загар в предварително загрята фурна на 175 градуса.
Добър апетит!...
1
Апетитни баш странджански гюзлеми
Тази рецепта записах от баба Деля от Резово, чиято морска граница е, знаем, близо до турската ни съседка.
Вкусът им ме впечатли, поради вкусния...
Свински кебап по Странджански
Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината.
Последователно прибавяме нарязаните...
Агнешки кебап по странджанскиНарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото и малко вода.
След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаните...
2
Пухкави катми по странджански
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към него...
Невероятни лангиди по СтранджанскиСиренето се нарязва на малки кубчета. В купа се разбиват яйцата. Добавя се прясно мляко, солта, захар, сода за хляб и накрая брашното, да се получи...
1
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: