Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Странджанска Кухня

Странджанска Кухня

Открий всички 24 кулинарни идеи за странджанска кухня в Gotvach.bg.
Традиционен Странджански ЗелникТрадиционен Странджански ЗелникТрадиционният Странджански Зелник се пече около 40 ми. или до приятен загар в предварително загрята фурна на 175 градуса. Добър апетит!...
Капама по СтранджанскиКапама по Странджански
2
Вкусна капама по Странджански за новогодишната нощ!...
Кебап по СтранджанскиКебап по Странджански
1
Накрая добавяме нарязаните на ивички краставичките и чубрицата, задушавам още 5 минути и сервирам кебап по Странджански с гарнитура от картофи....
Филе по странджанскиФиле по странджански
Нарежете месото надлъжно на порционни парчета. Начукайте ги, за да ги изтъните, и им придайте елипсовидна форма. Поръсете ги със сол и пипер и ги...
Кавърма по странджанскиКавърма по странджански
Кавърмата по странджански се поднася, докато е топла, в саханче или гювече....
Лангиди по странджанскиЛангиди по странджански
3
Изпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване. Поднесете ги с мед....
Свински кебап по СтранджанскиСвински кебап по Странджански
Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината. Последователно прибавяме нарязаните...
Постни картофки по странджанскиПостни картофки по странджански
Бърза рецепта за постни картофки по странджански - много вкусни!...
Апетитни баш странджански гюзлемиАпетитни баш странджански гюзлеми
Тази рецепта записах от баба Деля от Резово, чиято морска граница е, знаем, близо до турската ни съседка. Вкусът им ме впечатли, поради вкусния...
Невероятни лангиди по СтранджанскиНевероятни лангиди по Странджански
1
Сиренето се нарязва на малки кубчета. В купа се разбиват яйцата. Добавя се прясно мляко, солта, захар, сода за хляб и накрая брашното, да се получи...
Пухкави катми по странджанскиПухкави катми по странджански
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към него...
Агнешки кебап по странджанскиАгнешки кебап по странджански
2
Нарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото и малко вода. След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаните...

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: