Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
Традиционни съдове и уреди, използвани в японската кухняТрадиционни съдове и уреди, използвани в японската кухня
21 Май
Всяка световна кухня приготвя своите традиционни ястия не само с определени продукти и конкретна технология, но и с използването на специфични кухненски съдове и уреди....
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Всички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
Традиционни български подправкиТрадиционни български подправки
19 Април
Българската кухня се отличава със специфичен и често – пикантен вкус. Той се дължи до голяма степен на употребяваните в изобилие лук, чесън и традиционни български подправки....
Кои подправки дават почерка на българската традиционна кухняКои подправки дават почерка на българската традиционна кухня
09 Ноем.
Подправките на 1-во, 2-ро и 3-то място съставляват 58% дяла от подправките, използвани в българската традиционна кухня....
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Водораслите нори са основното при приготвянето на суши. Те се продават изсушени и съдържат много калий и калций. Японското оризово вино саке се използва в кулинарията....
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Японската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Ако заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Можете да освежите аромата на водораслите нори, като ги държите няколко секунди над открит огън, докато водораслите не станат светлозелени на цвят....
Чужди влияния в японската кухняЧужди влияния в японската кухня
29 Януари
Макар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Разнообразието на тяхната кухня се дължи най-вече на продуктите и подправките, които те използват....
Традиционна селска италианска кухняТрадиционна селска италианска кухня
24 Април
Традиционно присъстват плодовете и зеленчуците, което е характерно за средиземноморската кухня, което я прави толкова здравословна. Зехтинът Зехтинът е основна мазнина и видовете, които се правят, са много....
Традиционни ястия от украинската кухняТрадиционни ястия от украинската кухня
08 Март
2
Като основно ястие на празниците, украинците традиционно приготвят пълнена патица с ябълки. Също се пекат и други видове пернати – пиле, пуйка....
Традиционни салати от гръцката кухняТрадиционни салати от гръцката кухня
10 Септ.
Гръцката кухня е изключително разнообразна и богата. Тя се основава на пресните сезонни продукти и морски деликатеси. Лека е, питателна и вкусна като всички средиземноморски ястия....
Традиционни ястия от кипърската кухняТрадиционни ястия от кипърската кухня
05 Юни
Халуми е козе сирене, традиционно за Кипър, което се сервира печено на грил и е с характерен ментов аромат....
Японската кухня е полезна за здраветоЯпонската кухня е полезна за здравето
05 Февр.
Учени от Националния университет на Сингапур проведоха проучване, което установи, че в соевият сос, традиционно използван в японската кухня като подправка за ястия, се съдържат десет пъти повече антиоксиданти, отколкото...
Най-популярните гъби в японската кухняНай-популярните гъби в японската кухня
19 Март
В тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
Даши Тази супа на основата на риба и водорасли е типично ястие в японската кухня. Намира се в концентриран вид в магазините за японска храна....
Начини на сервиране в японската кухняНачини на сервиране в японската кухня
24 Ноем.
Ако говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
Празниците и храната в японската кухняПразниците и храната в японската кухня
15 Август
На японската трапеза трябва да задължително да присъстват по няколко традиционни ястия, които се сервират в специален поднос, наричан юбако. 3....
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Мисо С това име се свързва най-известната японска супа, но всъщност мисото е вид паста, която се приготвя от ферментирали соеви зърна....
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Така, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
Най-популярните специалитети от японската кухняНай-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Японската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
Албанска кухня: Традиционни ястия и рецептиАлбанска кухня: Традиционни ястия и рецепти
29 Март
Подправки в албанската кухня Основните подправки на албанската кухня са черен пипер, чесън, риган, магданоз, копър, канела, мента, карамфил и дафинови листа....