Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Основни рецепти от японската кухня

Основни рецепти от японската кухня

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Суши
Регулируем сушилник за мивка тип кошница-18%
Препоръчано за теб:
Регулируем сушилник за мивка тип кошница
23.00 лв.
18.86 лв.

Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа.

Сложете в тенджера с 1.4 литра вода. Оставете да заври. Добавете пет грама бонито и настъргайте изсушена риба тон. След като бонито падне на дъното, прецедете бульона. Изхвърлете бонитото и водораслите.

Темпура се нарича приготвяне на риба и зеленчуци в леко тесто, което става бяло, когато се запържи в масло. Приготвя се точно преди да се изпържи.

Разбийте едно яйце с двеста милилитра студена вода. Изстудете в камерата на хладилника, докато сместа не стане ледена. В голяма купа смесете сто грама пшенично брашно, петдесет грама царевично брашно и половин супена лъжица сол. Добавете ледената яйчена смес. Разбийте с вилица, за да стане тестото на бучки.

Японска кухня

Сос якитори – той се използва при приготвяне на пилешко на шиш или като марината за всякакъв вид месо преди печене на фурна или грил. Маринова се един час преди приготвянето.

В малка тенджерка смесете седем супени лъжици соев сос, четири супени лъжици саке и четири супени лъжици захар. Кипнете, докато сосът не се сгъсти и от него не се изпари около една трета.

Научете се да пробивате филе от риба с шишчета. Това помага за запазването на формата на продуктите и можете да украсите с тях всяко ястие. Пробийте с три шишчета месото на рибата точно под кожата, като му придадете форма на ветрило.

Водораслите нори се използват за направа на суши или пък се трошат и се сервират като гарнитура на основни ястия. Можете да освежите аромата на водораслите нори, като ги държите няколко секунди над открит огън, докато водораслите не станат светлозелени на цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest