Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Хитринки при готвенето на пъдпъдъци

Хитринки при готвенето на пъдпъдъци

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532
Хитринки при готвенето на пъдпъдъци

Пъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и витамини (А, В1, В2, В12 и D). Месото на пъдпъдъците има страхотен вкус, невероятен аромат и органолептични свойства.

Месото от пъдпъдъци и по-жилаво и сухо, както е при всички дивечови птици. Затова е добре месото им да престои в марината на няколко часа преди да го сготвите. Преди да накиснете в маринатата е добре да надупчите с вилица месото. За да бъде месото прясно и да съхрани полезните си свойства е добре да се съхранява най-много 2 дни в хладилник, след което да се сготви.

Месото от дивеча е жилаво и сухо, затова можете да го накиснете и във вода и оцет преди да приготвите маринатата. Това допълнително ще направи месото по-крехко и сочно. След като покисне в оцета и водата, сложете месото от пъдпъдъците в марината и оставете на 2 до 4 часа.

Маринатата можете да приготвите по различни рецепти. Тя може да съдържа различни комбинации от тези продукти: зеленчуков бульон, бяло вино, бира, соев сос, къри, зехтин, лук, чесън, кориандър, мащерка, черен пипер и сол.

Хитринки при готвенето на пъдпъдъци

Пъдпъдъците можем да приготвим печени, задушени и пълнени. От пъдпъдъци можете да направите вкусна супа или яхния. Месото от пъдпъдъците можете да приготвите и в гювеч или на скара. Има и много други рецепти, които предлагат смесица от различни вкусове. Например можете да направите пълнени патладжани с месо от пъдпъдъци.

Подходящи гарнитури за пъдпъдъците са: картофи, кисело зеле, ориз, патладжани, тиквички и други. Можете да комбинирате вкусът на месото от пъдпъдъци с бекон, гъби, масло, бира и вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest