Надениците са традиционни за българската кухня. Домашните наденици се приготвят през есента и зимата.
Да се приготви наденица в домашни условия, не е толкова трудно. Както всеки знае, по-добро от домашното няма. Всеки сам решава какви подправки се харесват на него и на близките му хора. По този начин може да си направите наденица, която да е по ваш вкус. Домашната наденица няма оцветители, консерванти, аромати и други.
Подходящите подправки за домашната наденица са:
- семена копър;
- лют червен пипер;
- червен пипер;
- черен пипер;
- чесън;
- чили;
- чубрица;
- кимион;
- сол;
- суха мащерка;
- сминдух;
- индийско орехче.
Приготвянето на домашната наденица отнема малко повече време. Но след като я опитате, няма да съжалявате.
След като си направите наденица в домашни условия, ще имате на разположение едно уникално мезе за студените зимни вечери. Ако ви дойдат неканени гости, е необходимо само да нарежете приготвените наденици.
Освен за мезе с тях може да наготвите и доста ястия.
Коментари