Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Замразяване на магданоз и копър

Замразяване на магданоз и копър

редакция:
Замразяване на магданоз и копър

Мнозина ще кажат, че свежите подправки са в продажба през цялата година, и че складирането им е напълно безсмислено. Но не е съвсем така!

Много пъти сме били в ситуация, когато започваме да готвим нещо непредвидено и е необходимо да добавим магданоз или копър веднага. В тези случаи трябва спешно да си набавим подправките от някъде и е изключително удобно, ако ги имаме замразени във фризера.

Самото замразяване изглежда лесна задача, но все пак е нужно да имаме предвид някои особености, особено ако не сме опитни кулинари.

Преди да замразим зелените билки, трябва внимателно да ги сортираме, да премахнем всички повредени и развалени клонки. След това изплакваме добре. Обикновено зелените подправки се измиват под ледена, течаща вода. Добре е да се отцедят от водата и да се подсушат.

Замразяване на магданоз и копър

След подсушаването наситняваме магданоза и копър, както го правим, когато ги добавяме към ястията.

Нарязаните копър и магданоз можем да смесим и да съчетаем. Може спокойно да приготвим зелен микс по свой вкус.

След това пълним с тях малки пликчета и запечатваме. Поставяме стикер с надпис за съдържанието и месеца на замразяване. В този вид подправките могат да се съхраняват до година.

Друг метод за съхранение е с масло. В разтопено масло прибавяме нарязани магданоз или копър. Маслото трябва да е до толкова разтопено, до колкото може да се смеси със зелениите.

Замразяване на магданоз и копър

Ароматното масло наливаме във формички от кутия от шоколадови бонбони. След като се напълнят клетките, поставяме във фризер. Достатъчно са няколко часа, за да се втвърдят формичките. Използваме ги за приготвяне на сосове, супи, задушено месо, а бонбонените форми просто изхвърляме, без да мием.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest