Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вижте как да режете различните сирена, за да са най-вкусни!Вижте как да режете различните сирена, за да са най-вкусни!
03 Януари
Според специалистите по кулинария вкусовите качества на различните сирена зависят до голяма степен от начина, по който са нарязани.
Ето как лесно да си направим сами ядково млякоЕто как лесно да си направим сами ядково мляко
02 Януари
Растителното мляко е любимо и на всички, които желаят да се хранят здравословно, тъй като е източник на витамин В-комплекс, витамин D, витамин Е, витамин К.
Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използваАроматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използва
29 Дек.
Билковото масло е чудесно и дава възможност да се използва във всяко ястие, в което е възможно добавянето на билки: тестени изделия, паста, задушени зеленчуци, картофено пюре, риба и много други.
Правила за приготвянето на най-добрите болетаПравила за приготвянето на най-добрите болета
17 Дек.
Повечето съвременни домакини си нямат и идея какво представляват болетата, нито пък какви съставки съдържат. Същевременно това са изключително лесни за приготвяне напитки, с които можете да очаровате своите гости.
Как да ползваме керамичните съдове за печене?Как да ползваме керамичните съдове за печене?
15 Дек.
При ползване на керамични съдове има няколко правила, които трябва да спазваме, за да запазим съдовете за по-дълго време и да е наслаждаваме на едно много вкусно ястие.
8 правила при готвенето, които всеки трябва да знае8 правила при готвенето, които всеки трябва да знае
13 Дек.
Знаете ли, че месният бульон се посолява около половин час преди пълното сваряване на месото, рибният - в началото на варенето
Месото за скара се приготвя така! Следвай съветите на готвачитеМесото за скара се приготвя така! Следвай съветите на готвачите
13 Дек.
Най-подходящите меса за скара са патешко и дивеч, свинско, телешко и риба. Но за да го приготвите добре на скара, определено трябва да знаете това, което отдавна знаят всички добри готвачи по света
Прочети това, преди да хвърляш пак хранителни продуктиПрочети това, преди да хвърляш пак хранителни продукти
13 Дек.
Ако съхранението на някои продукти се е оказало неуспешно, винаги можете да използвате останалата част от хранителните отпадъци, за да направите свой собствен компост. Но преди това прочетете това
Научи тези 3 формули и ще си царят на виното, ракията и туршиятаНаучи тези 3 формули и ще си царят на виното, ракията и туршията
09 Дек.
Направете си добре сметките при приготвянето на вино, ракия и туршия! Любимото на нашенеца домашно вино или ракия, както и мезето към тях - туршията, ще мине лесно, ако знаете тези 3 формули.
Молекулярна кулинария: Пяна от магданоз или пясък от шоколад?Молекулярна кулинария: Пяна от магданоз или пясък от шоколад?
03 Дек.
В един ресторант с молекулярна кулинария може да си поръчате джин с тоник и да си го нарежете с нож и вилица. В една чиния на пластове могат да ви сервират яйца на очи, телешко варено и пиле с ориз
Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачиХитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи
18 Ноем.
1
За да готвите като професионален готвач не е нужно непременно да сте колега на феноменалните Гордън Рамзи и Джейми Оливър. Достатъчно е просто да следвате тези лесни техники.
Пътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен бобПътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен боб
16 Ноем.
Ферментиралият черен боб е много популярна съставка в китайската кухня. Ферментиралият черен боб е произведен от соеви зърна, които са били изсушени и ферментирали със сол.
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14 алкохол. Мирин добавя приятна сладост и аромат на много японски ястия. Особено помага да се прикрие миризмата на риба и морски дарове.